Kako izgleda savršen telefon za vlogovanje?

Kako izgleda savršen telefon za vlogovanje?

Ako biste da počnete da vlogujete, a ne znate kako, onda ste na pravom mestu. U narednim redovima objasnićemo vam do tančina šta je vlogovanje, da li telefon može da posluži za to i na koje stvari treba da obratite pažnju kada kupujete telefon za vlogovanje.

Najpre, šta je vlogovanje?

Termin vlogovanje je nastao spojem reči “video” i “blogovanje”. To znači da sadržaj koji se stvara objavljuje se u video obliku. Dakle, sa vlogom komunicirate određenu temu, isto kao što činite sa pisanim blogom.

Poslednju deceniju ovaj vid komunikacije je stekao veliku popularnost, naročito na platformi kao što je Youtube. No, Youtube nije jedino mesto za vlogovanje. Vloger, tj. osoba koja snima vlog, neretko objavljuju svoj sadržaj na društvenim mrežama, poput Facebooka i Instagrama.

Može li telefon da posluži za vlogovanje?

Ako tek počinjete da vlogujete, onda kupovina skupocenih kamera i opreme verovatno nije najpametnija ideja, jer može da se desi da ne uspete ili da vam to ne ide od ruke.

Stoga, za početak najbolja solucija vam je pametni telefon. Ukoliko se brinete oko kvaliteta snimka, nemojte – tehnologija je dosta napredovala poslednjih nekoliko godina.

Šta gledati kod telefona za vlogovanje?

Prva i najvažnija stavka koju trebate da uzmete u obzir kada odlučujete između telefona za vlogovanje jeste kvalitet kamere. Pošto ćete snimati sebe, svoju okolinu i druge ljude u svom okruženje, trebaće vam telefon koji će moći da snimi jasan, oštar i detaljan video.

Takođe, neophodno je da taj uređaj ima dobar mikrofon i zvučnike kako audio ne bi bio “uništen” spoljašnjom bukom. Kvalitetan mikrofon odavaće utisak profesionalnog snimka, dok će pouzdani zvučnici olakšati testiranje audija.

Ako ćete snimati i postavljati videe na internet, onda se postarajte da pametni telefon ima dovoljno skladišnog prostora. Istovremeno, dugovečna baterija je “pod moranje”, da ne biste propustili idealan trenutak za vlogovanje zbog punjenja uređaja.

Ukoliko ste odlučili da se otisnete na put vlogovanja, ali ste u potrazi za novim telefonom, opet ste na pravom mestu. Pored servisa uređaja, ProMobi nudi uslugu otkupa telefona i zamene telefona za novi ili polovan sa garancijom od 12 meseci.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit