3 telefona sa najboljom kamerom u 2020.

Telefoni sa najboljom kamerom danas mogu napraviti fantastične fotografije. Uređaji su sve bolji i ujednačenijih performansi u različitim kategorijama pa se postavlja pitanje koji telefon izabrati ako želite najbolje fotografije.

 

Moćni iPhone 11 Pro

Ono što krasi ovaj telefon nije samo niz od tri sjajne kamere već i sjajan kvalitet fotografija i lakoća korišćenja.

Da, ovaj uređaj nema kamere sa najviše piksela koje pretstavljaju vrhunac trenutne tehnologije, ali zato maksimalno iskorišćava sve što ima i radi sjajno. Boje, tonovi i ekspozicija su konzistentni na sve tri kamere, a ono što zaista ovaj telefon razlikuje od konkurencije jesu softver i procesuiranje fotografija.

Apple-ovo rešenje proizvodi fotografije koje izgledaju prirodno, bez preterane obrade i naglašenih tonova što čini da slike veoma liče realnosti.

Nova ultraširokougaona kamera iPhona 11 Pro je odlična za travel fotografije i slikanje enterijera i proizvodi oštre fotke bez distorzije.

Sa druge strane iPhone 11 Pro Max je naoružan istom opremom, ali je u pitanju prilično veliki telefon koji je teško koristiti jednom rukom.

 

Vrhunski Huawei P30 Pro

Mnogo je toga što vam se može dopasti kod ovog telefona. U pitanju je uređaj koji poseduje, pa sve – pravi fantastične fotografije u uslovima slabe osvetljenosti, poseduje 5x optički zum i sjajne performanse na svim poljima.

Sa zadnje strane Huawei P30 Pro poseduje četiri kamere od kojih jedna osigurava sjajnu percepciju dubine. Sve to čini da je ovaj telefon fantastična opcija za bilo koje uslove fotografisanja.

Međutim, procesurianje slika na ovom telefonu je malo jače negoli na iPhonu. S jedne strane HDR obrada impresivno uspeva da sačuva svaki piksel naglašenih detalja, ali s druge strane visoki kontrasti ostaju pomalo ravni, a agresivno izoštravanje i smanjenje „buke“ neke fotografije čine da izgledaju kao da su naslikane.

Da se razumemo, ovde su u pitanju sitni detalji, a u zavisnosti od vaših ličnih preferencija, fotografije koje pravi Huawei P30 Pro vam se mogu svideti više nego li one drugih telefona.

 

Samsung Galaxy S10 5G

Samsungova Galaxy S serija je uvek imala kamere koje su na samom vrhu kvaliteta. Tako ni Galaxy S10 5G nije izuzetak od ovog pravila.

Sve četiri kamere koje poseduje ovaj telefon imaju sjajne performanse i isporučuju fotografije sjajnog kvaliteta uz Auto mode koji radi savršeno. Posebno interesantna je 3D kamera osetljiva na dubinu slike, poznata kao ToF (time-of-flight) kamera koja, između ostalog, pomaže prepoznavanje lica i optimizaciju fotografija koje „uhvate“ druge kamere obezbeđujući zamućenje pozadine.

Ipak, iako kamere ovog telefona generalno odlično „hvataju“ boje i kontraste, na nekim snimcima napravljenim napolju, dolazi do blage plave senke koju, zapravo, najverovatnije nećete ni primetiti.

Širokougaona kamera prikazuje manje detalja nego li konkurencija, pa fini detalji ne izgledaju savršeno.

Ipak, sve ovo nije nešto što se može posebno zameriti ovom sjajnom telefonu.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit