5 aplikacija koje morate imati na vašem iPhone-u

5 aplikacija koje morate imati na vašem iPhone-u

Upravo ste kupili novi iPhone i završili ste sa osnovnim podešavanjem. Vreme je da posetite App Store. Koje aplikacije treba da preuzmete da bi vaš iPhone zaista bio sjajan? Ovde nećemo pominjati alikacije poput Facebook-a, Twitter-a, Youtube-a i Netflix-a, već ćemo vam pomoći da pronađete nove omiljene aplikacije koje će vam olakšati orgaizaciju, pružiti nova znanja i zabavu. Pa da počnemo.

UpAhead – aplikacija koja vas podseća na važne događaje

Up Ahead pamti važne datum koji su pred vama, ali za razliku od kalendara, koji ih skrajne u zaborav, ova aplikacija ih prikazuje transparentno.

U besplatnoj verziji možete dodati tri događaja. Svakom dodeliti prilagođeno ime, datum, ikonicu i boju. Ako aplikacija prepozna određenu reč, možda će vas pozvati da dodelite i posebnu pozadine. Događaji se zatim prikazuju kao šarena vremenska linija koju možete videti u okviru aplikacije, ili je dodati na početni ekran kao vidžet.

Ukoliko pređete na plaćenu verziju možete dodati onoliko događaja koliko želite (uključujući i one koji se ponavljaju) i vidžeta sa više stavki. Bez obzira da li plaćate ili ne, Up Ahead je veoma korisna instalacija za praćenje ključnih datuma, koji kao što znamo stignu pre nego im se nadamo.

Alfread – aplikacija koja čuva stranice za kasnije čitanje i meri vaš napredak

Kada je reč o aplikacijama koje čuvaju web stranice za kasnije čitanje izdvojili bi Alfread. Ova aplikacija se povezuje sa vašim nalogom i predstavlja članke kao gomilu kartica. Poput Tinder-a, prevlačite nalevo da biste uklonili članak (nakon toga je arhiviran) ili udesno da biste ga vratili u red čekanja. Dodirnite članak i on će se učitati u interfejsu bez ometanja.

Ovaj pristup uvodi vas u redovno čitanje, umesto da gomilate red koji stalno raste. Napredak se prati, tako da možete da napravite niz, a aplikacija može automatski da arhivira sve što niste pročitali nakon mesec dana. 

Atlas Obscura

Većina turističkih vodiča vas vodi do istih starih znamenitosti. Atlas Obscura, kao što mu ime govori, želi da gledate u jedinstvenije stvari. Učitajte aplikaciju i ona će shvatiti gde se nalazite i iz 22.000 zanimljivosti izbraće najbolje lokacije u blizini.

Pre posete same lokacije možete se udubiti u detalje, i sačuvati mesta koja želite da posetite u budućnosti. Statistika vam pomaže da pratite gde ste bili, a ako naiđete na nešto neverovatno što još uvek nije u aplikaciji, možete da otpremite neke informacije.

Kitchen Stories

Aplikacije za kuvanje najčešće daju pretpostavke o vašim sposobnostima i ostavljaju vas sa listom sastojaka, kratkim uputstvima i jednom fotografijom koja pokazuje kako treba da izgleda jelo koje pravite.

Kuhinjske priče (Kitchen Stories) su drugačije. Ovoj aplikaciji možda nedostaju brojevi recepata nekih konkurentskih aplikacija, ali sve što predstavlja izgleda veoma ukusno.

Što je još važnije, ova aplikacija želi da vam pomogne da kuvate. Nikada niste seckali luk? Pogledajte video sa uputstvom. Stigli ste na pola recept, ali niste sigurni da li ste na pravom putu? Uporedite svoje rad sa slikom trenutnog koraka. 

Overcast

Overcast je odličan za otkrivanje novih emisija za slušanje, organizovanje podcasta i za reprodukciju.

Kada je u pitanju upravljanje, možete kreirati pametne liste za reprodukciju i prioritete po podkastima. Međutim, tokom reprodukcije se Overcast zaista ističe, sa vrhunskim pametnim podešavanjem brzine i alatima za pojačavanje glasa koje niko od konkurencije nema.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit