5 funkcija na vašem Android telefonu koje štede vreme

Vreme je ograničen resurs koji svi želimo da iskoristimo na najbolji način i uštedimo ga kada god je to moguće. Android telefoni svojim korisnicima tu izlaze u susret pružajući niz funkcija koje omogućavaju da se određeni zadaci urade brže i efikasnije.

 

Podeljeni ekran

Podeljeni ekran je zgodna funkcija na Androidu koja vam omogućava da otvorite i koristite dve aplikacije u isto vreme. To znači da možete da, recimo, gledate video na YouTube-u i i šaljete poruku prijatelju ili da budete u video pozivu i paralelno odgovarate na mailove.

Kako bi ste aktivirali podeljeni ekran potrebno je da:

– Odete na Android početni ekran.

– Dodirnete ikonu kvadrata na dnu.

– Izaberete i držite ikonu aplikacije.

– Dodirnite podeljeni ekran.

Ovo će zakačiti vašu aplikaciju na gornju polovinu ekrana, a donja aplikacija će prikazati menjač aplikacija i ovde ćete moći da otvorite drugu aplikaciju po vašem izboru.

 

Brza podešavanja

Ako ste ljubitelj prečica, ovo je prava stvar za vas. Meni za brza podešavanja je zgodna funkcija koju možete prilagoditi svojim željama dodavanjem najčešće korišćenih aplikacija u ovaj odeljak telefona.

– Prevucite nadole od vrha ekrana.

– Pritisnite ikonu olovke u donjem levom uglu.

– Držite i prevucite odabrane aplikacije.

Ovaj funkcija će ne samo da će vam štedeti vreme već omogućiti i brz pristup aplikacijama koje najviše volite i to samo jednom rukom bez obzira na veličinu vašeg uređaja.

 

Snimite najbolje fotke u pravom trenutku

Ponekad se najbolji trenuci dešavaju u trenu, pre nego što imate priliku da izvadite telefon i snimite ga kamerom. Međutim, ovo je sada stvar prošlosti.

Potrebno je samo da dva puta pritisnite dugme za uključivanje uređaja i kamera će se pokrenuti omogućavajući vam da odmah fotografišete.

 

Brže slanje poruka

Neki ljudi vole da šalju poruke, a drugi to mrze. Ipak, poruke su deo svakodnevice, a kako bi ste ih što brže napisali Android vam omogućava da tekst unosite prevlačenjem prsta po ekranu, što znatno ubrzava čitav proces.

Za ovu funkciju ste možda već i znali da postoji, ali ukoliko je niste koristili do sada, pravo je vreme da je isprobate.

 

Lakše i brže pomerajte kursor

Ispraviti slovnu grešku prilikom pisanja poruke ili maila zna da bude prava muka jer se često dešava da kliknete na nju, a kursor se postavi na pogrešnom mestu.

Android je rešio ovaj problem omogućivši korisnicima da zadrže prst na tasteru „Space“ i zatim prevuku kursor tačno do željene lokacije. Nakon toga potrebno je samo ispraviti grešku i poruka je spremna za slanje.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit