5 interesantnih stvari za koje možete koristiti svoj mobilni telefon

5 interesantnih stvari za koje možete koristiti svoj mobilni telefon

Pored telefoniranja, interneta, razmenjivanja poruka i drugih „običnih“ stvari, svoj mobilni telefon možete koristiti i za neke druge, neobičnije stvari i aktivnosti. Ovo su neke od njih.

 

Samo za one koji se teško bude

Ukoliko spadate u grupu ljudi koji se teško bude i alarm na telefonu jednostavno nije dovoljno glasan za vas, postoji jednostavno rešenje. Naime, jačinu zvuka svog telefona možete pojačati uz pomoć obične čaše ili šolje koja je dovoljno velika da mobilni stane u nju.

Kada telefon ubacite u čašu staklo će postati rezonator i značajno pojačati jačinu zvuka. Bonus je činjenica da gašenje alarma u ovom slučaju zahteva da prvo izvučete telefon iz čaše što će čitav proces otežati i istovremeno olakšati vaše buđenje.

 

Utvrdite da li prozor dihtuje kako treba

Zimi je veoma važno da prozori dobro dihtuju kako bi bilo lakše zagrejati prostoriju. Kako bi, uz pomoć svog mobilnog telefona, utvrdili da li je sa stolarijom sve kako treba možete iskoristiti dodatak za kameru koji omogućava pravljenje termalnih snimaka.

Ovaj dodatak kameri može se iskoristiti i za identifikovanje mesta na kojima voda može probiti kroz zid, pod ili plafon, ali i za pronalaženje izgubljenih kućnih ljubimaca noću.

 

Mobilni kao mikrofon

Postoji pregršt aplikacija koje vaš mobilni telefon mogu pretvoriti u mikrofon koji možete povezati sa računarom. Ovo je zgodna opcija ukoliko vam slušalice ne rade ili je mikrofon ugrađen u računar pokvaren.

Nakon što instalirate aplikaciju na telefon i kompjuter, možete ih povezati preko WiFi, Bluetooth ili USB konekcije.

 

Skeniranje QR i barkodova

Ova opcija olakšava kupovinu, budući da možete dobiti informacije skeniranjem QR ili barkoda, ali i povećava vaše uživanje kada turistički obilazite neko mesto budući da sve veći broj muzeja i turističkih lokacija koristi ovu tehnologiju.

Na ovaj način možete upoznati istoriju nekog mesta ili saznati sve o nekom umetničkom delu jednostavno i brzo preko svog mobilnog telefona i opcije za skeniranje koja je ugrađena.

 

Izmerite puls

Sa mobilnim telefonom možete izmeriti svoj puls uz pomoć odgovarajuće aplikacije, blica i kamere, što je prilično zgodna stvar ukoliko, na primer, vežbate.

Kada u Play ili App storu ukucate Hart rate izlistaće vam se mnoštvo aplikacija koje mogu da mere puls. Izaberite neku, instalirajte je, a nakon toga biće potrebno samo da je aktivirate i stavite prst preko kamere i blica na par sekundi kao bi telefon izmerio vaš puls.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit