5 načina da svom starom Android telefonu udahnete novi život

Svi smo srećni kada nabavimo novi Android mobilni telefon. Konačno možemo da čačkamo nove funkcije, da isprobamo napredniju kameru, uživamo u boljem ekranu i bržem uređaju. Međutim, postavlja se pitanje šta raditi sa starim mobilnim telefonom za koji smo toliko vezani.

Ukoliko ne želite da svoj stari Androdi telefon ostavite da čami u nekoj fioci, postoji nekoliko načina na koji mu možete produžiti život i omogućiti da vam i dalje dobro služi.

Naravno, preduslov je da uređaj radi ispravno, a ukoliko vam je potrebna bilo kakva popravka tu je servis mobilnih telefona ProMobi.

 

Pretvorite Android telefon u bežični trackpad za računar

 

Uz prave aplikacije i nekoliko minuta podešavanja svoj Android telefon možete pretvoriti u bežični trackpad za bilo koji računar, bez obzira koji operativni sistem koristi.

Postoji više različitih aplikacija koje, u free verziji, daju mogućnost da mobilni telefon pretvorite u bežičnog miša ili tastaturu, ili čak daju i mogućnost da telefon postane daljinski upravljač za puštanje medija sadržaja i paljenje/gašenje uređaja. Svakako, u plaćenoj verziji postaju vam dostupne i mnoge druge opcije.

Sve što je potrebno jeste da odaberete aplikaciju, instalirate je na svoj računar i stari Android telefon i oba uređaja povežete preko bežične mreže. O čas posla stari telefon će dobiti novu svrhu, a vi ćete moći da uživate u svojim uređajima na bolji i funkcionalniji način.

 

Koristite stari telefon za remote pristup svom računaru

 

Ukoliko vam je potrebno da sa posla pristupite svom računaru kod kuće ili obrnuto, Android telefon može biti pravo rešenje. Potrebno je samo da ga pretvorite u “ekran” preko kog možete da pristupite udaljenom računaru.

Najlakši način za to je preko besplatnog Google servisa Chrome Remote Desktop koji se instalira na browser računara s jedne i na Android telefon s druge strane. Dalja podešavanja za uspostavljanje udaljene veze su veoma jednostavna.

Nadalje će veza biti ograničena na uređaje koji su ulogovani na isti Google nalog, a dodatan nivo zaštite postiže se i PIN kodom.

Na ovaj način uvek možete biti u vezi sa svojim udaljenim računarom, a da pri tom uštedite bateriju na novom telefonu.

 

Stari telefon u službi naučnih istraživanja

 

Vaš stari Android telefon u sebi krije značajnu računarsku moć koja može biti od koristi različitim naučnim istraživanjima, detektovanju zemljotresa i čak istraživanju svemira.

Kako?

Postoji čitava serija programa koja potencijale vašeg telefona može staviti na raspolaganje naučnim istraživanjima različitih univerziteta. Tako Univerzitet Berkeley ima projekate BOINC i MyShake, a tu je još niz drugih mogućnosti.

Svima je zajedničko da, nakon instalacije aplikacije telefon ostavite na punjaču i konektovan na bežični internet. I to je sve što je potrebno da učinite kako bi ste dali svoj doprinos različitim naučnim istraživanjima. Ko zna, možda čak i pronalasku leka za kancer.

 

Mobilni kao sigurnosna kamera

 

Ukoliko imate stari Android telefon, a potreban vam je video nadzor za dom ili kancelariju, nema razloga da kupujete dodatnu opremu.

Za sve postoji aplikacija koju lako možete pronaći na storu. Za samo par minuta imaćete svoj video nadzor.

 

Android kalendar

 

Obaveze i sastanke više nikada nećete zaboraviti ako svoj stari telefon pretvorite u automatski podsetnik koji je uvek na vašem stolu. Sve što vam je potrebno već se nalazi u samom Androidu.

Na vama je samo da unesete događaje i podesite alarme.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit