5 načina na koje pametni mobilni telefoni unapređuju naš život

5 načina na koje pametni mobilni telefoni unapređuju naš život

Pametni telefoni ne nose ovaj pridev samo kao deo marketinškog trika. Naprotiv, zaslužuju ga jer pametno obogaćuju našu svakodnevicu na mnogo načina. Ovo je 5 načina na koje pametni telefoni unapređuju naš život.

 

Jeftine poruke i video pozivi

Preko aplikacija poput WhatsApp, Viber, Skype, Facebook Mesenger… slanje poruka postalo je praktično besplatno. Isto važi i za video i konferencijske pozive. Sve to predstavlja veliku pogodnost kako za privatnu, tako i za poslovnu komunikaciju.

Na ovaj način pametni mobilni telefoni

 

Informacije u pokretu

Jedna od značajnih prednosti pametnih telefona jeste to što vam pružaju mogućnost da potrebne informacije nađete u pokretu.

Na primer, ukoliko tražite hotel, restoran ili želite da kupite nešto, preko mobilnog telefona lako možete izguglati i ono što vam je potrebno i dobiti rezultate odmah. Takođe, u isto vreme dostupne su vam mape koje će vam pokazati tačan put do željene lokacije.

 

Lakše vežbanje

Svaki cilj koji želite da postignete fizičkim vežbanjem lakše možete postići uz svoj pametni telefon. Bez obzira na operativni sistem i proizvođača, telefoni poseduju preinstalirane aplikacije, ali postoje i one koje možete sami instalirati, a koje će vam biti od pomoći.

Fitnes aplikacije olakšaće vam proces vežbanja, učiniti da stvorite bolje navike i vodite zdraviji život.

 

Smanjivanje stresa

Istraživanja su pokazala da kratki periodi vremena, od oko 5 minuta, provedenih na društvenim mrežama pomažu ljudima da se opuste i smanjuju stres. Tokom radnog dana svima nam je potrebna ovakva pauza, složićete se.

Sve u svemu, ako dvadesetak minuta, od osmočasovnog radnog vremena, provedete na društvenim mrežama preko svog telefona, zapravo će te biti produktivniji. Radićete pod smanjenim stresom i sa više elana, a sve zahvaljujući vašem pametnom telefonu.

 

Budite bezbedni

Ukoliko se vraćate kući prolazeći sami pustom ulicom stvari danas nisu toliko opasne kao u vreme pre mobilne telefonije. Vaš pametni telefon ima ugrađen sistem kojim može biti praćen, a tu su i aplikacije koje omogućavaju da vas bližnji prate uživo i preko koje ih možete obavestiti o tome gde ste i da li vam je potrebna pomoć.

Takođe, mobilni telefoni se koriste za sistem ranog obaveštavanja na opasnosti od elementarne nepogode i imaju mogućnost SOS poziva.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit