5 polovnih telefona vrednih vaše pažnje

Novi mobilni telefoni pojavljuju se na tržištu svake godine. Međutim, ukoliko ne spadate u grupu onih koji svake godine žele najnovije gedžete, već više pažnje posvećujete odnosu cene, kvaliteta i mogućnosti koje vam uređaj nudi, stariji modeli mogu biti prava stvar za vas.

Istina je da su mobilni telefoni prevalili veliki put od svojih početaka i da modeli stari i po dve godine imaju zavidne performanse koje mogu ispuniti potrebe većine korisnika.

Pa da vidimo, neke od polovnih telefona koji bi mogli biti vredni vaše pažnje.

 

Huawei P30 Pro

Veliki OLED displej od 6,47 inča koji krasi prednju stranu ovog uređaja čini ga sjajnim izborom za sve ljubitelje videa i igara. Pored toga P30 Pro ima prednju kameru od 32MP, dok se sa zadnje strane nalaze kamere od 40MO, 20 MP i 8MP, a 8GB RAM memorije učiniće da sve aplikacije rade glatko.

P30 Pro je telefon iz 2019. godine, ali uprkos tome i dalje se nalazi u vrhu uređaja po pitanju kvaliteta fotografija koje pravi, tako da predstavlja odličan izbor za sve ljubitelje mobilnog fotografisanja.

 

Apple iPhone 7

U pitanju je uređaj koji je lak za korišćenje i radi pouzdano, a sve to po pristupačnoj ceni. Potencijalna zamerka ovom uređaju je pomalo zastareli dizajn, mada ima i korisnika koji ovaj telefon biraju upravo iz ovog razloga, tako da je stvar individualne preferencije.

S druge strane, iako kamera ovog telefona nije poslednja reč tehnike, fotografije i video zapisi koje pravi su i dalje sjajni čak i u poređenju sa mlađom generacijom mobilnih telefona. Uz sve to iPhone 7 podržava iOS 14 poslednju verziju Apple operativnog sistema za mobilne telefone tako da ni na ovom polju nećete praviti kompromis.

 

Samsung Galaxy S10

Idealan uređaj za gledanje videa i igrice koji poseduje čitač otiska prsta ispod ekrana za brzo i lako otključavanje.

Galaxy S10 je izgledao futuristički kada se pojavio 2019. godine, a tako je i danas. Tankih ivica, sa Super AMOLED displejom i 8GB RAM memorije, Samsung nije štedeo resurse na ovom uređaju.

Galaxy S10 je uređaj koji i mlađe konkurente tera na znojenje pa, iako drži cenu, svojim mogućnostima svaki utrošeni dinar čini opravdanim.

 

IPhone XR

Zamerali su mu na ekranu slabije rezolucije od samog početka. Pokazalo se da ovo i nije bila neka posebna mana. S druge strane, od starta je postao poznat kao telefon čija baterija zaista može da izgura čitav dan i ova činjenica bila je od presudnog značaja za mnoge korisnike iPhone XR uređaja.

Glavna vrednost ovog telefona leži u fantastičnom odnosu cene i onoga što za nju dobijate. Zapravo ovaj uređaj poseduje mogućnosti novijih Apple telefona, ali košta znatno manje.

Ipak, proverite da li vam odgovaraju dimenzije ovog uređaja – niti je mali, niti veliki – ali teži skoro 200 grama. Na njegovu težinu nije se teško navići, ali ipak proverite da li odgovara vašoj ruci.

Dobra stvar je i što iPhone XR dolazi u više različitih boja, tako da možete izabrati onu koja se najbolje uklapa u vaš jedinstveni stil.

 

Samsung Galaxy S20

Ključne karakteristike ovog telefona su sistem od tri kamere (daje neverovatne fotografije u slabim uslovima osvetljenosti), puno memorije za čuvanje fotografija, muzike i filmova, fenomenalan ekran, ali i sva najnovija Samsungova tehnologija. I sve to zahteva, relativno, malo novca.

Sa ovim uređajem Samsung je podigao i lestvicu kada je u pitanju igranje video igrica. Osvežavanje ekrana od 120Hz čini da sve što se dešava na ekranu bude fantastično glatko, skrolovanje prolazi bez greške, a svaki pritisak ekrana izaziva trenutno reagovanje telefona. Dakle, sa ovim uređajem dobijate, ako ne najbolji, onda svakako jedan od najboljih ekrana na tržištu trenutno.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit