5 sjajnih aplikacija za snimanje ekrana na Android telefonu

5 sjajnih aplikacija za snimanje ekrana na Android telefonu

Kada se pojavio Android 11 operativni sistem u sebi je uključivao i dugo očekivanu aplikaciju za snimanje ekrana. Međutim, većina trenutnih Android telefona ne podržava ovu funkciju. I dok, s jedne strane, telefoni koji koriste Android 10 imaju svoje aplikacije za snimanje ekrana, manje popularni brendovi i stariji uređaji je nemaju.

Srećom, postoji mnoštvo aplikacija za snimanje ekrana koje je moguće skinuti sa Play stora, a ovde ćemo pogledati njih 5 koje korisnici smatraju najboljim.

 

ADV snimač ekrana

ADV Screen Recorder je aplikacija koja vam omogućava besplatno snimanje aktivnosti na ekranu.

Ova aplikacija takođe čini mogućim crtanje na ekranu, menjanje rezolucije i broj kadrova, ali i da prikazujete dodire ekrana tokom snimanja, dodajete prikaz sa prednje ili zadnje kamere, pauzirate i ponovo pokrećete snimanje, isečete i uređujete video zapis.

 

Aplikacija AZ

AZ Screen Recorder ima plaćenu i besplatnu (prikazuju se oglasi) verziju. Aplikacija vam omogućava snimanje aktivnosti na ekranu, pauziranje/nastavak snimanja, snimanje videa koji se prikazuju na ekranu, snimanje video zapisa kao GIF-ova, crtanje na ekranu i prenos snimljenih video zapisa na računar.

Jedna od najboljih funkcija AZ Screen Recorda je funkcija emitovanja ekrana, koja vam omogućava da prikažete ekran svog telefona na platformama kao što su Twitch i YouTube bez potrebe za drugim aplikacijama.

 

Google Play Games

Ovo je aplikacija za sve gejmere koji žele da snime igru bez ikakvih prekida.

Aplikacija je prilično jednostavna za korišćenje: jednostavno je otvorite, izaberite igru, kliknete na Snimi, izaberite kvalitet video zapisa i dodirnite Pokreni da biste započeli igru.

Na kraju, pritisnite crveno dugme za snimanje da biste započeli snimanje.

Ovo je prilično bazična aplikacija jer snima samo u 720 HD ili 480 SD, međutim, potpuno je besplatna i pokriva sve osnovne funkcionalnosti.

 

Super Screen Recorder

Ova aplikacija ima širok spektar funkcija, uključujući niz rezolucija, brzine kadrova i brzine prenosa (podržava 2K, 12Mbps, 60FPS snimanje), ugrađeni video editor, opciju za striming uživo, mogućnost dodavanja vodeni žiga u video zapise, Facecam snimač, portretni, pejzažni i automatski način snimanja ekrana, zakazivanje snimanja i još mnogo toga.

Naravno, Super Screen Record će vam prikazivati oglase, ali ima toliko dobrih funkcija da se isplati odgledati ih.

 

XRecorder

XRecorder je jedna od najpopularnijih aplikacija za snimanje ekrana. Omogućava vam snimanje u punoj HD rezoluciji i nema vremensko ograničenje snimanja sa ili bez zvuka.

XRecorder je idealan za igrače ili YouTubere/TikTokere koji snimaju video zapise sa reakcijama, jer ima i opciju Facecam koja snima vaše lice i ovaj snimak smešta u mali prozor koji se preklapa sa pozadinskim snimkom.

Najbolje od svega, ovaj alat za snimanje ekrana ne dodaje vodeni žig na vaše ekrane i ima neke osnovne opcije za uređivanje video zapisa koje vam omogućavaju da pustite svetu čistu, konačnu verziju.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit