5 stvari koje možemo očekivati od mobilnih telefona u 2019. godini

Veći broj kamera, ekrani koji zauzimaju čitavu površinu prednje strane telefona, OLED ekrani… Čini se da su proizvođači mobilnih telefona pomalo ”razmazili” tržište koje, iz godine u godinu, želi nove inovacije. Pa da vidimo, šta možemo očekivati od mobilnih telefona u 2019. godini.

Čitači otiska prsta integrisani u ekran

Priča o fizičkim dugmićima u koje je ugrađen čitač otiska prsta, prema svemu sudeći, je završena. Ipak, ova funkcionalnost mobilnih telefona, na koju smo navikli i zavoleli je, može biti sačuvana i u budućnosti ubacivanjem čitača ispod ekrana uređaja. Zapravo, već postoje modeli u koje je ova tehnologija integrisana.

Jedan tap ekrana i, cap – telefon je otključan. Plus, veći broj telefona, uključujući i jeftinije modele, moći će da ima ekrane bez ”čela” i ”brade” i pruži korisnicima ugođaj velikog ekrana u manjem pakovanju..

Savitljivi ekrani

Savitljivi ekrani mogli bi biti, što se kaže, ”sledeća velika stvar” na koju se dugo čekalo. Samsung je već predstavio svoj prototip po imenu ”Infinity Flex Display” – ekran koji se presavija na pola.

Iako se radi o novoj tehnologiji i nije poznato kako će tržište reagovati, pretpostavlja se da su savitljivi ekrani budućnost mobilnih telefona. Iako nije precizno poznato kada će se mobilni telefoni sa savitljivim ekranom pojaviti na tržištu, to bi se moglo očekivati već ove godine.

5G internet

Ovo je tehnologija od koje se očekuje da će u potpunosti promeniti način na koji koristimo mobilne telefone. 5G internet je superbrz što znači da će biti moguće pristupati stvarima mnogo brže nego li ikada do sada.

Jedna od mogućih posledica je da će virtualna realnost i napredna grafika, postati daleko integrisaniji u korišćenje mobilnih telefona. Ipak, jedno je sigurno – 5G će uneti revoluciju.

Kapljica na vrhu

Bez obzira da li spadate u ljude kojima se dopada zub na vrhu ekrana mobilnog telefona ili ne, usek je tu da ostane. Makar za sada.

U ovom trenutku zub je neophodan kako bi se u njega smestila selfie kamera. Međutim, za očekivati je da će brendovi raditi na tome da ga učine što manjim i neprimetnijim, sve dok ga ne smanje na veličinu kapljice na ekranu.

”Skakavac” kamere

Kako bi se zaista dobili ekrani koji zauzimaju čitavu prednju površinu telefona neophodno je smestiti prednju kameru na neko drugo mesto. Zato se može očekivati da će neki modeli telefona imati slajder mehanizme koji će omogućavati kameri da iskače iz tela telefona – možda čak i prednja i zadnja kamera.

Ideja je da se kamere nalaze unutar malog ”kvadrata” koji će biti ušuškan unutar telefona i izlaziti samo kada želite da napravite fotografiju ili video snimak.

 

A, vi? Kojoj od ovih inovacija se najviše nadate?

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit