5 stvari koje možete podesiti na svom Android telefonu

5 stvari koje možete podesiti na svom Android telefonu

Većina Android telefona već po vađenju iz kutije i prvom paljenju sadrži preinstalirane aplikacije postavljene od strane brenda.

S tim u vezi, postoje korisnici koji vole da ostave svoj Android pametni telefon netaknutim baš kao onog dana kada su ga otpakovali, ali i oni avanturistički nastrojeni koji jednostavno žele da ga personalizuju i prilagode svom stilu i načinu života.

Ukoliko spadate u ovu drugu grupu, imamo nekoliko ideja za vas.

Organizacija aplikacija, jer manje je više!

Potrebna Vam je neka informacija, uzimate telefon, skrolujete, tražite folder i u celoj toj džungli aplikacija zaboravite šta ste tražili. Ovo Vam desilo 100 puta do sada, zar ne?

Tu nastupaju Launcher-i, odnosno aplikacije koje dolaze sa raznim vidžetima, pozadinama, temama. Oni menjaju izgled menija i omogućavaju vam da napravite idealan raspored na telefonu.

Među najpopularnijim aplikacijama ove vrste na Google Play Store-u su Nova i Arrov Launcher.

Tu su i vidžeti, omiljene prečice do aplikacija, bilo da se radi o vremenskoj prognozi, sportskim rezultatima, muzici, alarmima ili društvenim medijima. Oni se razlikuju po dizajnu i stilu i čine da vaš početni ekran izgleda urednije, lepše i organizovanije.

Kao i Launchere, možete ih preuzeti na Play Store-u, a malo dužim pritiskom početnog ekrana pojaviće se opcije među kojima su vidžeti, kliknite na njih, odaberite koje želite na glavnom ekranu i jednostavno ih prevucite.

Lepota prilagođavanja – izaberite ono što vam najviše odgovara

Neretko novi Androidi dolaze sa sivom pozadinom, što morate priznati i ne izgleda tako sjajno.

Play prodavnica nudi različite pozadine, od prilagođenih, do živopisnih, 3D ili animiranih (pri čemu ove poslednje imaju tendenciju da malo utiču na vašu bateriju).

Pozadine ulepšavaju ekran našeg telefona, pa čak i zaključan, tako da možete odabrati istu za oba ili za svaki ekran po jednu.

Pored Launchera, vidžeta i pozadine, imate i mogućnost da se na telefonu igrate i sa ikonicama i tastaturom.

Paketi ikona dolaze sa takvom raznolikošću da u početku nećete prepoznati uobičajenu Facebook ili Whatsapp ikonu, ali onda će vam se dopasti još više.

Hrom, zlatni, neonski… na raspolaganju vam je mnoštvo paketa ikonica. Predlažemo Vam da isprobate Delta ili Viral na Play prodavnici, budući da su veoma maštoviti i dopadljivi.

Kada je u pitanju izgled tastature neke od opcija sa kojima ne možete pogrešiti ako ih instalirate su: 

1C velika tastatura, Microsoft SviftKei, Chrooma tastatura, Fleksi, OpenBoard, Energetski prsten, SviftKei, IFTTT, Tasker, Zedge i Final Reflections.

Bonus savet – podesite Dark Theme na svom telefonu. Pozadine aplikacija će postati crne, boje će iskakati više, a uštedećete i bateriju.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit