6 glavnih razlika između iPhone 12 i iPhone 13 modela

6 glavnih razlika između iPhone 12 i iPhone 13 modela

Novi iPhone 13 je stigao na tržište zajedno sa trojicom braće: iPhone 13 mini, 13 Pro i 13 Pro Max. Ukoliko već posedujete prošlogodišnji model, na prvi pogled možda nećete ni primetiti da postoje neke značajne razlike između ovih uređaja. Međutim, one postoje i možda će neka od 9 glavnih razlika između iPhone 12 i iPhone 13 telefona biti presudna za vašu odluku da pređete na ovogodišnji model.

 

Nove boje

Istini za volju iPhone 12 je bio pravi melem za oči što se tiče dizajna i boja. Ipak, trinaestica je donela manji „zub“ na vrhu ekrana, zadržala noviji dizajn oštrih ivica, a pored standardnih nijansi, obogaćena je i novim koloritom.

„Midnight“ crni iPhone 13 poseduje ispolirani klasičan izgled i idealan je za biznis korisnike, dok je pink varijanta telefona pravi mamac za nežniji pol. Takođe, nova starlight bela čini da telefon zablista pod svetlom i uređaju daje pomalo bajkovit izgled.

Naravno, iPhone 13 dolazi i u plavoj i crvenoj varijanti koje smo već videli na prethodnom modelu, što ne znači da telefon čine manje privlačnim.

 

Bolja baterija

U iPhoneu 13 možete uživati do 2,5 sata duže u odnosu na iPhone 12 zahvaljujući boljoj bateriji. Naime, iPhone 13 vam pruža do 19 sati reprodukcije video zapisa sa telefona i do 15 sati reprodukcije video zapisa sa interneta, što je značajno poboljšanje od dva, odnosno četiri sata u odnosu na iPhone 12.

Bolja baterija takođe znači i da ćete telefon moći duže da koristite između dva punjenja bez obzira na to šta na njemu radite.

 

Poboljšanja kamere

Kamera iPhone 13 telefona je takođe doživela značajno poboljšanje, mada je broj objektiva ostao isti.

Glavna kamera od 12 megapiksela ima najveći senzor ikada korišćen u dvostrukoj kameri na iPhoneu što donosi primetno poboljšanje kvaliteta fotografija s obzirom da propušta 47% više svetlosti od iPhona 12.

Ultraširoki objektiv od 12 megapiksela takođe je promenio izgled i pruža više detalja u tamnijim delovima vaših slika, a tu je i optička stabilizacija slike koja nije promenjena u odnosu na raniji model.

Takođe, novina je i dijagonalno postavljanje kamera sa zadnje strane telefona što omogućava da fotografije imaju veću dubinu bez obzira na to da li slikate portret ili pajsaž.

 

Jači procesor

Novi A15 Bionic čip pravi impresivan skok u odnosu na raniji model i čini da sve radi brže i lakše na iPhonu 13.

To znači da možete uživati u boljim performansama veštačke inteligencije, bržem preuzimanju dokumenata, besprekornom strimingu, igranju i poboljšanom iskustvu sa kamerom.

 

Veći 5G opseg

Dan kada je Apple doneo 5G na svoje telefone bio je dočekan sa velikom radošću. Međutim, iPhone 13 sada donosi još veći opsega 5G što znači bolju pokrivenost ovom superbrzom mrežom nego li ikada ranije. Drugim rečima, podrška za 5G na iPhoneu 13 će se udvostručiti na globalnom nivou, sa preko 200 operatera širom sveta u 60 zemalja i regiona.

Zato budite spremni da uživate u svojoj zabavi brže nego ikada ranije – bilo da strimujete ili igrate igre.

 

Više memorije

Novitet na iPhone 13 uređaju je i veći prostor za skladištenje podataka. Osnovna verzija telefona sada poseduje 128 GB memorije ili duplo više u odnosu na iPhone 12. Sve u svemu to bi trebalo da bude sasvim dovoljno svakom prosečnom, pa i naprednijem korisniku, za sve fotografije, filmove, muziku i aplikacije.

U slučaju da vam je i to malo, novi model takođe dolazi sa opcijama od 256 GB i 512 GB.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit