6 načina kako da vaš stari Android telefon izgleda kao nov

6 načina kako da vaš stari Android telefon izgleda kao nov

Jedna od prednosti korišćenja Android telefona je ta što imate gotovo neograničen broj načina za njegovo prilagođavanje. Upravo to može učiniti da vam se, uz par izmena, stari uređaj „pretvori“ u sasvim novo iskustvo.

Pogledajte nekoliko načina kako da vaš stari Android izgleda kao nov.

Promenite pozadinu

Svakog dana kada koristite svoj telefon gledate u jednu istu pozadinu. Ako je promenite dobićete sasvim novo iskustvo i to na jednostavan način.

Pozadinu možete promeniti tako što ćete dugo pritiskati prazno područje početnog ekrana, a zatim odabrati „Stilovi i pozadine“, a zatim „Pozadina“.

Kada odaberete sliku, možete je postaviti kao pozadinu za početni ekran, zaključani ekran ili oboje.

Mnogo telefona dolazi sa zanimljivim izborom pozadina koje su već dostupne, a naravno, možete učitati i neku od svojih slika.

Eksperimentišite sa vidžetima

Vidžeti ne samo da mogu učiniti da početni ekrani vašeg telefona izgledaju zanimljivije, već mogu biti i zaista korisni. Bilo da se radi o vidžetu kalendara koji prikazuje vaš predstojeći raspored ili o vidžetu media plejera sa kontrolama reprodukcije, oni vam štede vreme i omogućavaju da izbegnete „skakanje“ sa jedne na drugu otvorenu aplikaciju.

Kako da postavite vidžet? Dugim pritiskom na prazno područje početnog ekrana i dodirom na „Vidžeti“ otvoriće se galerija. Vidžeti koje vidite zavise od toga koje su aplikacije instalirane na vašem telefonu i potrebno je samo da odaberete koji želite da postavite.

Promenite ikonice

U Google Play prodavnici možete pronaći različite pakete ikonica. Njihova instalacija učiniće da se kompletan meni osveži i izgleda drugačije.

Na ovaj način svakako ćete imati osećaj kao da koristite novi uređaj.

Preuredite početne ekrane

Android vam pruža veliku fleksibilnost kada je reč o izgledu početnih ekrana. Samo dodirnite, zadržite i povucite bilo koju ikonicu kako bi ste je premestili na početni ekran i stvorili prečicu.

Prečice možete da držite na levoj strani ekrana, na primer, ili blizu dna (gde im je mnogo lakše pristupiti ako koristite telefon sa velikim ekranom). Da biste kreirali folder sa prečicama, samo prevucite jednu na drugu, zatim dodirnite samu fasciklu, a potom njeno ime da biste je imenovali kako želite.

Prebacite se na „tamnu stranu“

Ako, kojim slučajem to do sada niste znali, Android možete prebaciti sa „svetle“ na „mračnu“ temu. Ovo će definitivno promeniti izgled i osećaj interfejsa (mnoge aplikacije bi trebalo da slede glavnu reč operativnog sistema i promene svoje nijanse). Na ovaj način sve će biti u „dark modu“ i omogućiti vam da i malo produžite trajanje baterije. Opciju „Tamna tema“ možete pronaći pod „Prikaz“ u Podešavanjima.

Tamnu temu možete ručno uključiti i isključiti, ili zakazati da bude aktivirana samo u određeno vreme.

Preuzmite kontrolu nad zvukovima

Možda niste previše razmišljli o zvučnim signalima vašeg telefona, ali njihovo prilagođavanje je sjajan način da je personalizujete svoj uređaj. Na raspolaganju su vam najrazličitiji tonovi, a uvek ih možete dopuniti i nekim svojim.

Idite u meni „Zvuk“ u Podešavanjima da biste dodelili različite melodije i džinglove dolaznim pozivima, porukama i drugim obaveštenjima. Možete čak i da postavite različite melodije zvona za različite kontakte: otvorite unos u aplikaciji Kontakti, zatim dodirnite tri tačke u gornjem desnom uglu i odaberite „Postavi melodiju zvona“.

 

Sve u svemu, uz malo utrošenog vremena možete lako personalizovati svoj uređaj i učiniti da vam njegovo korišćenje pruži sasvim novo iskustvo.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit