6 sjajnih stvari koje donosi Android 12

Android 12

Android 12 donosi čitav niz funkcija i poboljšanja koje su tu kako bi korišćenje uređaja učinili što boljim. Ovaj operativni sistem sadrži potpuno novi korisnički interfejs, unapređenja privatnosti koja vas stavljaju na prvo mesto i potpuno novi svet igara. Ovo su neke od najzanimljivijih stvari koje donosi Android 12.

 

Naglasak na vidžetima

Ranije su vidžeti na Android-u bili pomalo ostavljeni po strani kako bi se napravio prostor za prikaz većeg dela ekrana. Međutim, oni su sada bolji nego ikada. Izgledaju sjajno i funkcionišu bolje nego li ikada do sada.

Sa preuređenim dizajnom novi vidžeti su veoma laki za korišćenje i personalizaciju.

 

Skrolovanje snimljenog ekrana

Snimci ekrana koje je moguće skrolovati su još jedna neverovatna karakteristika Android-a 12. Savršen je za one trenutke kada želite da snimite celu veb stranicu ili imejl.

Korišćenje ove funkcionalnosti je lako. Jednostavno napravite snimak ekrana kao i obično, a zatim dodirnite dugme „Snimi još“. Ovo će vam omogućiti da dobijete snimak ekrana sa punim pomeranjem koji možete i editovati ukoliko to želite.

 

Režim rada jednom rukom

Režim rada jednom rukom je idealno rešenje za one koji uvek imaju pune ruke posla. Kada treba da pošaljete brzu poruku ili uputite poziv, ovaj režim vam omogućava da to uradite koristeći samo jednu ruku.

Režim rada jednom rukom funkcioniše tako što sve skuplja na pola veličine, čineći sve lako dostupnim. Kada je ova funkcija aktivirana gornja polovina vašeg ekrana će biti prazna, što znači da će biti lako dohvatiti bilo šta na displeju.

 

Olakšano pretraživanje

AppSearch je još jedna zgodna funkcija koju vam je doneo Android 12. Videli smo je na brojnim drugim uređajima i veoma je popularna.

Omogućava vam da pretražujete bitove i bobove u vašim aplikacijama. Jedna stvar za koju smo smatrali da je super korisna je kada pokušavate da pronađete tekst koji ste poslali pre nekoliko meseci ili tražite određenu belešku koju ste nedavno napisali.

Ova funkcija funkcioniše van mreže, što znači da možete da pretražujete gde god da ste, a takođe je i super brza.

 

Intuitivna rotacija ekrana

Android 12 donosi nadogradnju za automatsko rotiranje ekrana što znači da će se sada fokusirati isključivo na vaše lice kako bi odlučio da li će rotirati prikaz. Ovo je savršeno za one trenutke kada ležite u krevetu na boku. Vaš telefon će tada shvatiti da se vaše lice nije pomerilo u odnosu na sam telefon i zadržati prikaz slike u onom položaju u kome je i bio pre nego što ste legli.

 

Lako ubacivanje sadržaja

Android 12 isključuje posrednika za deljenje podataka iz jedne aplikacije u drugu. Umesto da morate da sačuvate sliku ili video, možete da jednostavno kopirate medij i da ga nalepite u drugu aplikaciju.

Ova funkcionalnost će biti veoma korisna kada nekome šaljete fotografiju sa nekog web sajta ili aplikacije jer nećete morati da pretražujete sačuvane slike, a ujedno će vam uštedeti i prostor u memoriji telefona.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit