9 lakih načina da baterija Android telefona drži duže

Šta god da radite na svom Android telefonu neumoljivo troši bateriju uređaja. Zato nije loše znati cake koje će vam pomoći da baterija Android mobilnog telefona traje duže. U nastavku pogledajte listu.

 

Gasite aplikacije na telefonu

Kada zatvorite aplikaciju na svom Androidu možda pomislite da ste je isključili, odnosno da je ona prestala da radi, ali to nije slučaj. Zapravo, mnoge aplikacije nastavljaju da rade u pozadini i naravno troše bateriju, ukoliko ih niste valjano zatvorili.

Kako bi utvrdili koje to aplikacije troše bateriju telefona možete otići u Settings – Battery Usage. Tu ćete pronaći listu aplikacija koje konstantno rade. Kako bi ste ih zaista zatvorili, na većini Android uređaja, potrebno je da uradite force quit tako što ćete otići u Settings – Apps – Apps Manager i tu tapnuti da zatvorite aplikacije.

 

Smanjite osvetljenje

Ukoliko osvetljenje ekrana telefona držite na maksimumu non stop, to može malo poremetiti vaš vid i čak izazvati i bol u očima u nekim slučajevima. Ono što je sigurno jeste da će baterija telefona biti znatno brže potrošena.

Smanjenje osvetljenosti ekrana jedan je od najosnovnijih saveta koji će vam omogućiti da baterija uređaja izdrži duže.

 

Očistite Home screen

Različiti vidžeti i animirane pozadine mogu izgledati veoma zanimljivo ,ali troš struju kako bi radili. I to podosta struje. Zato je logično da ćete njihovom deaktivacijom značajno produžiti vreme koje telefon može da izdrži na jednom punjenju.

Naravno, uklonite sve vidžete koji vam nisu neophodni i postavite pozadinu koja će biti statična i možete produžiti trajanje baterije i za nekoliko sati.

 

Skratite vreme gašenja ekrana

Obavili ste razgovor ili poslali poruku i spustili telefon. Međutim, ekran uređaja ostaje upaljen još nekoliko minuta što, pogađate, troši bateriju. Zapravo, vaš telefon vam omogućava da screen timeout podesite od 15 sekundi do sat vremena pa ako vas mrzi ili imate naviku da nakon korišćenja telefon samo spustite negde, možda ne bi bilo loše da iskoristite ovu funkciju koja se nalazi u Display settings.

 

Isključite vibraciju

Vibracija telefona, kao i sve ostalo, napaja se iz baterije. Vibraciju proizvodi mali motor unutar telefona koji radi na struju i aktivira se kada telefon zazvoni ili dok igrate igricu.

Isključivanjem vibracije uštedećete poprilično struje u bateriji.

 

WiFi struju troši

Kada ne koristite internet isključite WiFi kako ne bi neprekidno pretraživao ostupne mreže. Isto važi i za Bluetoot.

 

Samo neophodne notifikacije

Danas skoro sve aplikacije korisnicima šalju nekakve notifikacije, često potpuno beskorisne. S jedne strane, ovo može da bude poprilično iritirajuće, a s druge troši bateriju. Zato Settings – Notification i isključite sve što vam nije potrebno.

 

Ograničite location services

Opet aplikacije. Ne samo da šalju notifikacije već žele da znaju i gde se nalazite, a i to, opet, troši bateriju. Zato, ako vam nije potrebno da aplikacija zna gde se nalazite, isključite joj ovu opciju.

 

Pozadinsko korišćenje podataka

Aplikacije često povlače u pozadini određenu količinu podataka što, logično, troši bateriju. Budući da ova aktivnost nije nešto što vam donosi prevelike pogodnosti, razmislite o tome da odete u Settings – Usage Data i isključite ovu opciju ili štiklirate u Restrict Background Data u meniju. Primetićete kako vam baterija odjednom duže traje.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit