Android 12 (Go izdanje) – 30% ubrzanja za telefone nižeg cenovnog ranga

Android 12 (Go izdanje) – 30% ubrzanja za telefone nižeg cenovnog ranga

Google je najavio puštanje Android 12 Go verzije svog mobilnog operativnog sistema dizajniranog za uređaje nižeg cenovnog ranga i slabijih performansi. Ovaj operativni sistem, kako se očekuje, trebalo bi da donese brojna poboljšanja.

 

Značajna poboljšanja

Najnovije Go izdanje operativnog sistema obećava glatkije i brže iskustvo na uređajima nego li ikada do sada. Google tvrdi da će se aplikacije na uređajima koji koriste Android 12 (Go izdanje) pokretati do 30% brže u poređenju sa najboljim Android Go telefonima na tržištu. To znači da korisnici neće morati da čekaju na praznom ekranu prilikom učitavanja aplikacija.

Takođe, kako bi obezbedio duži vek baterije, Android 12 (izdanje Go) će automatski hibernirati sve aplikacije koje nisu korišćene duže vreme.

Aplikacija Files Go je takođe dobila ažuriranje i sada će omogućiti korisnicima da oporave fajlove u roku od 30 dana.

 

Usmeren ka boljem korisničkom iskustvu

Pored bržih performansi i poboljšanja trajanja baterije, Android 12 (Go izdanje) uvodi nekoliko novih inteligentnih funkcija koje imaju za cilj poboljšanje korisničkog iskustva. Na primer, prilikom odlaska na ekran nedavno korišćenih aplikacija, korisnicima će biti prikazane opcije da prevedu sadržaj na ekranu na svoj jezik ili da slušaju vesti.

Još jedna odlična funkcija Androida 12 (Go izdanje) je mogućnost deljenja aplikacija direktno sa Android uređajima u blizini koristeći Nearby Share i Google Play funkcije.

Google takođe daje korisnicima veću kontrolu nad njihovom privatnošću pomoću nove kontrolne table za privatnost. Naime, ova funkcionalnost korisnicima daje informaciju o svim aplikacijama koje pristupaju osetljivim podacima.

Takođe, tu je i novi indikator privatnosti na statusnoj traci koji će obavestiti korisnike svaki put kada neka aplikacija pristupi mikrofonu ili kameri njihovog telefona. Uz to, sa ovim operativnim sistemom biće moguće davanje dozvole aplikacijama da imaju uvid samo u približnu lokaciju uređaja kako bi korisnik bio što zaštićeniji.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit