Apple IPhone 11 sve što bi treblo da znate

iphone11

Kompanija Apple izbacila je na tržište iPhone 11, a ono što je bilo najveće iznenađenje u vezi sa ovim uređajem jeste njegova cena. Naime, Apple nema običaj da snižava cene svojih mobilnih telefona pa je cena (za tržište SAD) od 699 dolara bila pravo osveženje za ljubitelje ovog brenda.

Ovaj telefon može se smatrati naslednikom iPhona XR koji je predstavljao pravo iznenađenje po pitanju interesovanja kupaca. Međutim, ne samo da iPhone 11 dolazi sa nižom cenom već i sa nekoliko ključnih poboljšanja. Brži je ispod haube, ima poboljšanu kameru i nešto duže trajanje baterije usled A13 Bionic čipa.

 

Kamera na iPhone 11

Sa svoje zadnje strane iPhone 11 ima dve kamere od po 12 MP. Jedan senzor je standarno sočivo, dok je drugo ultra-wide i omogućava hvatanje šireg kadra.

Pored toga, Apple je ubacio Deep Fusion opciju kod pravljenja snimaka. Naime, ovaj sistem sam napravi 8 snimaka pre nego što uopšte korisnik pritisne dugme za snimanje, a zatim i fotografiju duge ekspozicije. Neural engine novog A13 Bionic čipa zatim automatski odabira najbolje piksele svakog snimka i isporučuje vam fotografiju visokog kvaliteta.

Takođe tu je i night mode fotografija za pravljenje fotki u uslovima veoma slabog osvetljenja koja radi zaista sjajno.

Sa prednje strane kamera takođe ima ultra-wide mod, a tu je i unapređenje kod snimanja videa ovom kamerom – može da snima 4K video sa 60 frejmova u sekundi.

 

Dizajn i displej

Po svom izgledu iPhone 11 se ne razlikuje od svog predhodnika iPhone XR-a. Primetna je samo razlika u delu oko kamere – dve kamere iPhona 11 spakovana su u “modul” kvadratnog oblika.

Ekran je ostao isti – 6.1 inčni LCD (Liquid Retina) displej koji je svetao i daje oštru sliku.

Takođe, tu su nove boje telefona. Pored crne i bele verzije, tu su žuta, boja lavande i mint zelena, kao i Product (RED) opcija.

Sve u svemu, iPhone 11 predstavlja dobar telefon i opravdano se predviđa da će upravo ovaj uređaj biti izbor najvećeg broja korisnika. Kako zbog odličnog odnosa cene, kvaliteta i performansi, tako i zbog dužine trajanja baterije.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit