Apple pravi savitljivi iPhone?!

Savitljivi iPhone

Dva Apple prototipa savitljivih iPhona prošla su interne testove izdržljivosti, prenosi tajvanska web stranicaEconomic Daili Nevs. Kako se navodi, testiranja Apple-ovog sistema preklopnih šarki za dva različita iPhona nedavno su završena u fabrici Fokconn u Šenženu u Kini.

 

Kako izgledaju porotipovi savitljivog iPhona

Prvi savitljivi iPhone koji je podvrgnut testiranju navodno je model sa dva ekrana koji su povezani posebnim šarkama. Navodno, kada se telefon rasklopi ovi paneli izgledaju kao jedna celina tako da se mesto spajanja dva ekrana uopšte ne primećuje.

Drugi prototip koji je podvrgnut testiranju navodno ima oblik sklopive „školjke“ i veoma je sličan uređajimaSamsung Galaxy Z Flip ili Lenovo RAZR koji su već na tržištu. Prema glasinama ovaj model savitljivog iPhona koristi fleksibilni Samsungov OLED ekran.

Ova informacija se poklapa sa ranijim izveštajima da je Apple početkom 2020. godine naručio „veliki broj“ Samsung preklopnih ekrana za mobilne telefone u svrhu testiranja.

 

Mnogo nepoznanica

Za sada nije potpuno jasno ni da li su dva testirana uređaja imala različite sisteme šarki, a kamo li koje su ostale specifikacije uređaja. Ove test jedinice bi trebalo da budu samo „oklopi“ u kojima se nalazi samo mali broj elemenata, a ne potpuno funkcionalni uređaji, budući da je glavni zadatak sada utvrditi koliko su same šarke izdržljive.

Sada kada je testiranje završeno, očekuje se da nadležni u kompaniji Apple procene sa kojim od dva preklopna modela treba nastaviti dalje razvijanje savitljivog iPhona, a koja verzija će biti odbačena.

U izveštaju iz novembra 2020. navodi se da je Apple poslao sklopive iPhone-e tajvanskom Foxonnu koji se bavi preciznom industrijom, kako bi testirao preklopne ležajeve sa preko 100.000 testova otvaranja i zatvaranja, što se, kako se čini, poklapa sa novozaključenim nizom testiranja.

S obzirom na doslednost glasina oko preklopnih iPhone-a iz više izvora, posebno povezanih sa testiranjem, logično je zaključiti da Apple zaista priprema savitljivi iPhone. Pitanje kada bi se ovaj uređaj mogao naći na tržištu, za sada ne može imati definitivan odgovor, ali se spekuliše da bi se to najranije moglo dogoditi krajem 2022. ili krajem 2023. godine.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit