Apple predstavio četiri nova iPhone 12 uređaja

Kompanija Apple predstavila je četiri nova uređaja, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max. Novi telefoni, umesto zaobljenih, dobili su „oštrije“ ivice, pokreće ih čip poslednje generacije, a tu je i dugo očekivana super brza 5G konektivnost.

 

Nova linija telefona

Jedna od najuočljivijih razlika između novih modela jeste veličina ekrana – 6,1 inč kod iPhone 12 Pro, 6,7 inča za iPhone 12 Pro Max, 6,1 inčni displej za iPhone 12 i 5,4 inča za iPhone 12 mini. Svi modeli imaju A14 Bionic procesor i Super Retina XDR displej, ali i novi zaštitni sloj ekrana nazvan Ceramic Shield Front Cover koji, kako je Apple saopštio, poseduje četiri puta veću otpornost na udarce i oštećenja.

Pored toga svi modeli poseduju i 5G modem što je možda najznačajnija stavka za one koji razmišljaju o tome da zamene svoj stari uređaj.

 

Skuplji Vs jeftiniji modeli

Dva skuplja modela novog iPhona – 12 Pro i 12 Pro Max, naravno, poseduju neke karakteristike koje izostaju kod jeftinijih uređaja. Primarno one se odnose na kameru i njene mogućnosti.

Konkretno novi ProRAW format omogućava snimanje Dolby Vision videa sa 60 frejma u sekundi, dok novi modul kamere daje kvalitetnije snime u portret modu i kvalitetnije iskustvo sa virtualnom realnošću, a tu je i noćni mod koji je sada dostupan na svakom sočivu.

Uz to, sistem kamera sa zadnje strane sastoji se od tri sočiva – širokougaono, ultraširoko i telefoto – što ga čini veoma privlačnim za sve koji se interesuju za „mobilnu“ fotografiju.

 

MegSafe se vratio

Novitet koji je prisutan na svim modelima je MagSafe, kružni magnetni priključak koji omogućava kačenje bežičnog punjača, ali i velikog broja novih aksesorara poput novčanika i maskica.

Ovaj bežični punjač se prodaje odvojeno, budući da novi iPhone uređaji dolaze samo sa kablom za punjenje koji s jedne strane ima USB-C priključak, a sa druge Lightning.

Uz sve to, nova linija iPhone telefona dolazi sa novim bojama tako da svako može pronaći onu koja se uklapa u njen ili njegov lični stil.

 

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit