Apple sa novim iOS 13 donosi pregršt novosti

Novi operativni sistem za mobilne uređaje iOS 13 Apple bi trebalo da predstavi ovog juna. Prema poslednjim glasinama može se zaključiti da ljubitelji iPhon i iPad uređaja mogu očekivati nekoliko sjajnih poslastica.

 

Na ovo se čekalo

Apple bi trebalo da i na svoje mobilne uređaje konačno donese dark mode koji će korisnici moći da aktiviraju iz opcije Settings.

Prema iscurelim informacijama, pregršt novina namenjeno je isključivo za iPad tablete. U novom operativnom sistemu aplikacije bi trebalo da imaju mogućnost otvaranja više prozora. Svaki od njih sadržao bi delove “ekrana”, odnosno prikaza na ekranu, uz mogućnost da ih korisnik prema želji spaja ili izdvaja pretvarajući ih u kartice.

 

Noviteti u aplikacijama

Poboljšanje će dobiti i Safari aplikacija koja će na iPadu automatski povlačiti desktop verziju web sajta kada je to potrebno. Na ovaj način biće sprečeno da se određeni sajtovi na iPad uređajima učitavaju kao da je u pitanju mobilni telefon.

Mail aplikacija je još jedno mesto za novitete. U novom operativnom sistemu poruke će biti organizovane po kategorijama poput marketing, travel, purchases i “not impotant”, a unutar svake će biti moguće obaviti pretragu. Biće dodata i opcija “read later”.

Takođe, očekuje se da će Reminders aplikacija biti redizajnirana i da će Siri dobiti nova poboljšanja.

 

Gestures

IOS 13 bi trebalo da donese i upravljanje novim gesturesima koji bi mogli zameniti dosadašnju opciju da se određene komande zadaju protresanjem uređaja. Svajpovanje sa tri prsta na tastaturi u levo ili udesno značiće undo ili redo komandu.

Zatim, prevlačenje sa više prstiju po ekranu služiće za selektovanje više stvari u tabelama ili listama.

Ako je verovati glasinama, velika novina biće funkcija koja će omogućavati da se bilo koji prozor, unutar bilo koje aplikacije, pošalje na eksterni displej zahvaljujući paralelnom unapređenju MacOS i iOS operativnih sistema. Sama funkcija bi trebalo da bude povezana sa Apple pencilom i bude pravo osveženje za digitalne umetnike koji rade na Mac računarima.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit