Apple Watch zahvaljujući monitoru rada srca ženi spasao život

Od svih funkcija koje su dostupne osobama koje koriste Apple Watch, jedna od najzaposlenijih zasigurno je monitor rada srca. Naime, kada vam se puls poveća i skoči iznad određenog nivoa ili padne ispod minimalnog broja u minuti, to znači da je neophodno odmah posetiti lekara jer vam je život u opasnosti. Upravo se ovo dogodilo Dajani Fenstri iz Mičigena kojoj je monitor pulsa na Apple satu spasao život.

 

Opasan srčani udar

Naime, Dajana je doživela snažan srčani udar usled blokirane arterije, a prema rečima lekara, ovakvo stanje je fatalno u 88% slučajeva.

Ova žena ispričala je da je na pametnom satu dobila obaveštenje da ima 169 otkucaja srca u minuti iako je najveći napor koji je imala bilo penjanje uz desetak stepenika. Odmah je pozvala svog supruga i panično mu saopštila šta se dešava. On joj je rekao da odmah pozove lekara i hitno ode na pregled.

U bolnici Dajana je odmah prikačena na EKG koji je pokazao da je nedavno imala srčani udar, a da toga nije ni bila svesna otpisujući simptome – pritisak u grudima i otok u levom stopalu, kao posledicu problema sa želudačnom kiselinom koje ima. Takođe je verovala da je bol koji je osećala u ramenu posledica usisavanja kuće i brisanja prašine.

Zapravo, Dajana se nalazila u ozbiljnoj opasnosti koja je lako mogla imati fatalan ishod.

 

Hitna operacija

Ispostavilo se da je Diane pretrpela potpunu blokadu u arteriji zbog čega je odmah operisana. Lekari su joj ugradili stent tako da je imala veoma mnogo sreće, a sve zahvaljujući pametnom satu koji je nosila na ruci.

Inače, Dajana je Apple Watch kupila na poklon svom suprugu. Mada ga sama nije želela, njen muž je bio toliko oduševljen ovim gedžetom da ju je ubrzo častio novim satom koji je Dajani, kako se pokazalo, spasao život.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit