Backup podataka sa telefona

Šta vam je vrednije – fotografije, kontakti, video klipovi, lozinke, podaci… koje čuvate u svom mobilnom telefonu ili sam uređaj? Ako pogađamo, rekli bismo – sadržaj.

Ako uzmemo u obzir činjenicu koliko se u svakodnevnici oslanjamo na svoj mobili telefon, baš zbog toga što većinu svojih podataka držimo u njemu, jako je bitno redovno backup-ovati sadržaj koji čuvamo u telefonu. Tako se izbegava rizik da, usled neželjenih događaja poput gubitka telefona, oštećenja ili kvara, trajno izgubimo i sve značajne podatke.

Koju metodu odabrati za backup podataka?

Postoji više načina na koje se može obaviti backup podataka sa mobilnog telefona.

Jedna od opcija je periodično prebacivanje svih fotografija, videa i dokumenata na računar ili eksterni hard disk. Međutim, ti podaci vam tada nisu dostupni baš u svakom trenutku, a nikaada ne znate kada vam mogu zatrebati.

Zato preporučujemo da backup podataka radite pomoću nekog od Cloud servisa. Razlog je komfor. Za početak, ne morate trošiti vreme na prebacivanje podataka na računar, već možete podesiti aplikaciju na telefonu da sve radi sama. Takođe, kada dođe vreme za promenu telefona, mnogo je brže i jednostavnije povezati telefon na Cloud nego prebacivati iste sa računara.

Koji Cloud servis izabrati za backup telefona?

Najpopularniji Cloud servisi su Google Drive, Dropbox, One Drive, iCloud… Postoje male razlike u korisničkom interfejsu, kao i skladištenom prostoru koji dobijate besplatno. Naš savet bi bio Google Drive ukoliko koristite telefon sa Android operativnim sistemom, ili iCloud ukoliko koristite iPhone.

Takođe, u poslednje vreme i mobilni operateri su počeli da nude Cloud servise u okviru tarfinih paketa, gde pored prostora za skladištenje, obezbeđuju i besplatan internet saobraćaj za ove svrhe, što može biti zgodno jer u tom slučaju ne morate čekati da budete na WIFi da bi vaš telefon uradio backup.

Šta ako se, ipak, dogodi da se telefon pokvari, a da backup nije urađen?

Ne očajavajte, donesite telefon kod nas. Imamo uspešnost od preko 90% u izvlačenju podataka iz uređaja, čak iako su polomljeni i pokvareni.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit