Niste koristili BlackBerry Android telefon? Svašta ste propustili

blackberry android Telefon

BlackBerry mobilni telefoni danas možda nisu najpopularniji na planeti i više nije tako cool kao nekada imati BlackBerry u svom džepu. Ipak, ovaj kanadski brend daje sve od sebe kako bi ostao konkurentan u svetu kojim dominiraju Samsung i Apple uređaji. Izbacivanje BlackBerry Android telefona na tržište poslednji je potez Kanađana i, slobodno možemo reći, rezultat je veoma impresivan uređaj.

Ako ste fan telefona koje pokreće mali zeleni robot, a niste do sada probali BlackBerry Android telefon puno je dobrih stvari koje ste propustili.

BlackBerry Android telefon koristi stock operativni sistem

Većina proizvođača telefona koji rade pod Androidom u svoje uređaje stavljaju operativni sistem koji su samostalno nadogradili – tzv brendirani OS. Zato u telefonima postoje aplikacije koje nije moguće deinstalirati, a koje koriste resurse samog telefona, zauzimaju memoriju i, zapravo, usporavaju njegov rad.

Takođe, brendirani OS ne dozvoljava da pristupite svim fajlovima u vašem telefonu i napravite baš svaku izmenu koju želite.

Još jedna mana brendiranog OS je i to što su proizvođači pomalo lenji kada je u pitanju dostupnost poslednjeg izdanja Androida koji uvek donosi nove sjajne opcije i mogućnosti. Obično je najbrži način zapravo kupovina novog modela telefona.

BlackBerry Android telefon ne pravi takva ograničenja jer koristi stock verziju operativnog sistema. Ujedno, pruža mogućnost da sve apdejte koje Google objavi, dobijete odmah, bez čekanja, što je posebno značajno ako se radi o sigurnosnim poboljšanjima. Jer ko još želi da mu virusi prčkaju po omiljenom uređaju.

Drugim rečima, BlackBerry Android telefoni zahvaljujući stock OS u sebi osiguravaju da će duže trajati, podržavati nove verzije operativnog sistema duže i stabilnije raditi, a time vam i uštedeti novac.

Android aplikacije i BlackBerry sigurnost u vašem džepu

Problem sa BlackBerry operativnim sistemom i ono što ga je na kraju i gurnulo u zapećak, jeste premali broj aplikacija. BlackBerry Android telefoni više nemaju ovu manu. Sada mogu koristiti milione aplikacija sa Google Play stora i sve prednosti Androida.

Ali, to nije sve. Ako ovome pridodate bezbednost po kojoj su BlackBerry telefoni oduvek bili poznati (inače ovo je glavna stavka zbog koje su ovi telefoni bili izbor velikog broja visokih političara i diplomatskih zvaničnika), dobijate najbolje od dva sveta – Androida i BlackBerrya.

Šta to tačno znači? Znači da vas telefon obaveštava u slučaju da aplikacija:

– pokušava da napravi fotografiju bez vašeg znanja

– uključi mikrofon

– pošalje SMS poruku

– pristupi vašim kontaktima, lokaciji ili privatnim informacijama

Uz sve ovo BlackBerry Android telefoni, uprkos negativnim očekivanjima, imaju zaista sjajne kamere uz pomoć kojih možete praviti impresivne fotografije, dobre ekran i odličnu bateriju. Jednom rečju, tu je sve što vam treba, onako kako vam je to potrebno.

Iako nisu poznati kao uređaji koji se lako kvare, znajte da ProMobi servis mobilnih telefona vrši servis BlackBerry mobilnih telefona uz garantovani kvalitet i za najkraće vreme.

Zato, ako planirate kupovinu novog uređaja, neka se BlackBerry Android telefon nađe na vašoj listi.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit