Blokiranje poziva na iOS ili Android telefonu

Blokiranje broja

Ako na svoj mobilni telefon stalno dobijate neželjene pozive sa jednog istog broja i ne želite da to više trpite, postoji jednostavno rešenje. Bez obzira da li koristite iOS ili Android mobilni uređaj, uvek vam stoji na raspolaganju blokiranje poziva koje će sačuvati vaš mir.

 

Blokiranje broja na iPhonu

Apple je proceduru blokiranja broja učinio veoma jednostavnom. I što je najvažnije, njome istovremeno sprečavate dolazne pozive, SMS i glasovne poruke sa onog broja koji želite da blokirate.

Kako bi ste “otpisali” određeni broj potrebno je da odete u Settings, a zatim uđete u Phone. Potom odaberite opciju Calls i unutar nje kliknite na Call Blocking & Identification, i potom odaberite Block Contact.

Ovde možete blokirati bilo koji broj iz liste vaših kontakata. Takođe, u svakom trenutku možete napraviti izmene u ovoj listi – dodati novi ili skinuti zabranu sa nekog od postojećih brojeva.

U slučaju da broj koji želite da blokirate nije u listi vaših kontakata, otvorite aplikaciju Phone i odaberite opciju Recents. Zatim kliknite na “i” ikonicu pored broja telefona i odaberite opciju Block this Caller.

 

Blokiranje poziva na Androidu

Kako proizvođači Android pametnih telefona imaju mogućnost da prave svoje jedinstvene skinove koraci za blokiranje poziva na Androidu mogu varirati od brenda do brenda. Sledeće dve varijante bi trebalo da budu dovoljne da uspešno blokirate poziv.

Na stock Androidu i Samsung uređajima procedura je sledeća:

Otvorite Phone aplikaciju, zatim Overflow (tri tačkice) u gornjem desnom uglu, pa opcija Setting i Blocked nubers. Ovde potom dodajete broj koji želite da blokirate.

Druga opcija je da u Phone aplikaciji odete na Recents, odaberete broj za koji želite da blokirate pozive i odaberete Block/report spam.

Kada su u pitanju Huawei telefoni stvari malo drugačije stoje. Ovde postoje dve opcije:

Ako želite da blokirate određenu osobu koju imate u kontaktima idite u Phone i odaberite ikonicu Contacts, a zatim odaberite kontakt koji želite da stavite na “crnu listu” i kliknite na More ikonicu na dnu ekrana i pritisnite Add to blacklist.

Takođe, blokiranje poziva je moguće i preko Phone Manager aplikacije. U njoj pronađite opciju Blocked, odaberite zupčanik ikonicu u gornjem desnom uglu, potom pritisnite Numbers blacklist i zatim opcija Add. Zatim ostaje samo da dodate broj koji želite da blokirate.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit