Bolje sprečiti nego lečiti: Kako odabrati pravu masku za mobilni telefon

Izdvojili ste podosta novca za svoj novi smartphone. Konačno je u vašim rukama i znate da će uvek biti uz vas. Ako je već tako, zar ne mislite da je logično izdvojiti još samo malo novca kako bi ste zaštitili svoj mobilni telefon od različitih hazarda i kupiti najbolju masku za mobilni telefon?

Da, da, telefoni su danas prilično robusni, a često i otporni na vodu. Ipak, većina njih će imati oštećenje usled pada ili mehaničke sile. Zato, iako telefon izgleda najlepše “bez odela”, ono će osigurati da ta lepota ostane čista.

Sada je samo pitanje kako odabrati pravu masku za mobilni telefon?

Istraživanje je uvek prvi korak

Naravno da maskica za telefon mora da zadovolji estetski faktor – da vam se svidi. Ali, ne brzajte. Pre kupovine prvo pogledajte na internetu kakva su iskustva drugih. Možda zaštitna maska pada sa telefona, ispušta boju, guli se…

U slučaju da nema komentara maske za vaš model telefona, pogledajte generalno mišljenje koje vlada o proizvođaču samom i probajte da na taj način napravite procenu da li je maska kvalitetna ili ne.

Takođe, naročito ukoliko masku za telefon kupujete preko interneta, budite sigurni da su izrezi na njoj postavljeni na pravo mesto. U suprotnom, samo ćete imati problema prilikom korišćenja telefona, možda ga oštetite, a dešava se i da maskica reflektuje svetlo blica ili remeti rad kamere na mobilnom telefonu, a ukoliko koristite bežični punjač, moguće je da ova opcija bude onemogućena zbog materijala ili debljine same maske.

Šta maska dodatno nudi?

Danas je moguće pronaći maske za mobilni telefon koje imaju “nogicu” za podupiranje uređaja, tako da je lakše gledati film, tu su i maske sa tejzerom, otvaračem za flaše, ugrađenim alatom…

Da li vam je potrebno nešto od ovih opcija ili ne? Ako jeste, potrebno je utvrditi da li sve stoji na mestu kada se sklopi, koliko je funkcionalno i kvalitetno i da li, uopšteno govoreći, radi posao.

Koliko zaštite vam je potrebno?

Da li vam telefon često ispada? Možda radite takav posao gde postoji mogućnost da nešto padne na vaš uređaj ili da telefon upadne u vodu? O ovome je potrebno razmišljati kada uzimate masku za mobilni telefon.

Pravilo je jednostavno – što više zaštite, to veća i teža maska za telefon. Ne zavaravajte se time da će silikonska maskica biti dovoljna zaštita u slučaju da cigla padne na vaš uređaj.

Koliko aktivno koristite mobilni telefon?

Ako svoj mobilni telefon punite 2 puta dnevno ili čak češće, maska za mobilni sa dodatnom baterijom može predstavljati spasonosno rešenje.

Imajte u vidu da ovakva maska nikada nije tanka i elegantna, a ujedno ne predstavlja baš neku posebnu zaštitu samog telefona – ne više od silikonske maske.

Ukoliko se odlučite za ovu opciju, obratite pažnju na kapacitet baterije u maskici telefona pošto on može drastično varirati.

Zaštita za ekran

Zamena ekrana mobilnog telefonajedna je od najčešćih opravki. Zaštita za ekran zato nikada nije loša ideja.

Međutim, ako stavljate zaštitno staklo, najbolje je da to učinite odmah nakon kupovine telefona jer i najsitnija oštećenja ekrana mogu dovesti do stvaranja mehurića ispod zaštite, a to često zna da ide na živce.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit