Budite bezbedni tokom vožnje uz Driving Mode na vašem telefonu

Budite bezbedni tokom vožnje uz Driving Mode na vašem telefonu

Telefoniranje tokom upravljanja vozilom s razlogom je zabranjeno. Kako vam mobilni ne bi odvlačio pažnju dok vozite Apple i Android uređaji poseduju režim rada Driving Mode i tako čuvaju bezbednost, kako vas, tako i vaših putnika. A sve što je potrebno da učinite kako bi bili bezbedni za volanom jeste da ga podesite i aktivirate.

 

Kako Driving Mode funkcioniše na iPhone-u

Apple -ova funkcija Do Not Disturb While Driving će blokirati sve dolazne pozive ili poruke i automatski obavestiti osobu koja vas kontaktira da trenutno vozite.

Naravno, ukoliko je u pitanju hitan slučaj ljudi će i dalje moći da vas kontaktiraju. Ako vam neko pošalje poruku „Urgent“, primićete obaveštenje na svom iPhone -u i čućete specifičan zvuk tako da se možete bezbedno zaustaviti i rešiti situaciju.

Postavljanje Do Not Disturb While Driving moda je jednostavno i odvija se u nekoliko koraka:

  • Idite u Settings na svom iPhone -u
  • Pronađite Do Not Disturb
  • Pomerite se nadole i dodirnite Aktiviraj
  • Zatim izaberite jednu od tri opcije: Automatski, Kada ste povezani na Bluetooth u automobilu ili Ručno(Automatically, When Connected to Car Bluetooth, or Manually).

I to je sve. Možete bezbedno nastaviti vožnju.

 

Kako Driving mode funkcioniše na Androidu

Koraci za isključivanje i uključivanje režima vožnje na Android pametnom telefonu razlikuju se u zavisnosti od modela vašeg uređaja, ali su u suštini veoma slični. Ova uputstva bi trebalo da funkcionišu na većini Android telefona:

  • Otvorite aplikaciju Settings na svom uređaju
  • Pronađite zvukove ili povezane uređaje (Connected Devices)
  • Dodirnite Režim vožnje (Driving Mode) ili Ne uznemiravaj (Do Not Disturb)
  • Izaberite Uključi automatski (Turn on Automatically).

Još jedan zgodan način za korišćenje Driving Mode režima je preuzimanje aplikacije „Android Auto“ za vaše vozilo. Ukoliko na kontrolnoj tabli vašeg automobila imate ekran ova aplikacija će replicirati izgled ekrana vašeg uređaja i omogućiti vam brži i sigurniji pristup funkcijama telefona.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit