Chrome za Android donosi sjajnu mogućnost organizacije tabova

Chrome za Android

Chrome aplikacija za Android dobila je novi interfejs za manipulaciju otvorenim tabovima. Sada je moguće grupisati tabove čime je olakšana organizacija otvorenih stranica na internetu. Iako nova verzija još nije dostupna svima, očekuje se da će to uskoro postati.

 

Tabovi u gridu

O čemu se zapravo radi?

Chrome je do sada tabove otvarao kao i većina drugih aplikacija za pretragu interneta, dakle kao zasebne prozore unutar aplikacije. Međutim, sada je te prozore moguće grupisati, a zatim, pritiskom na ikonicu za pregledanje otvorenih tabova, dobiti njihov pregled u mreži, odnosno gridu.

Na ovaj način korisnik se lako može snaći kada je otvoreno mnoštvo tabova.

Premeštanje tabova po želji

Nova verzija Chrome aplikacije takođe omogućava i lako premeštanje otvorenih tabova i njihovo raspoređivanje prema želji korisnika. Sve se radi drag-and-drop sistemom tako da nema potrebe za navikavanjem na nove komande.

Grupisanje tagova je veoma korisno u radu. Tako na primer, ukoliko otvorite jednu web stranicu u novom tabu, svi linkovi na koje kliknete unutar te strane otvoriće se u istoj grupi sa prvobitnim tabom. Nakon toga, u grid prikazu lako možete pregledati koje ste sve stranice otvorili.

Kroz otvorene linkove možete lako „skakati“ putem menija koji se prikazuje na dnu aplikacije i po želji ih dodatno prebacivati i grupisati.

Kada se prvi put budete sreli sa novom verzijom Chrome aplikacije može vam se učiniti da je novi sistem organizacije malo komplikovan. Međutim, veoma brzo ćete se navići i pitati kako ste do sada uspevali da se snađete u mnoštvu otvorenih tabova.

Dodatno olakšanje u navigaciji je i to što se u grid prikazu mogu videti favikoni (male slike) za svaki od otvorenih sajtova tako da ćete sa lakoćom znati u kom tabu je otvoren koji sajt.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit