Galaxy Note 10 i 10 Plus su tu. Ovo je sve što je potrebno da znate o njima

Kompanija Samsung predstavila je dva nova uređaja – Galaxy Note 10 i 10 Plus. I pogađate, u pitanju su sjajni mobilni telefoni.

 

Sjajan dizajn

Iznutra, Galaxy Note 10 i 10 Plus su praktično isti, ali ipak postoje određene razlike vredne pomena. Note 10 Plus dolazi sa ogromnim AMOLED ekranom od 6.8 inča i dva ekskluzivna dodatka: slotom za microSD karticu i ToF (time of flight) senzorom dubine za kameru.

Note 10, s druge strane, ima AMOLED ekran od 6.3 inča i predstavlja kompaktniju verziju uređaja. Iako nema spomenute dve opcije, to ga ne čini ništa manje sjajnim telefonom.

Oba uređaja krasi predivan moderan dizajn koji predstavlja pravi iskorak u dobrom pravcu. Note 10 Plus dolazi u pet, a Note 10 u četiri boje koje se uklapaju u svačiji stil. Posebno se izdvaja Aura Glow boja koja menja nijansu u zavisnosti od ugla pod kojim se gleda.

S obe strane uređaja nalazi se stilizovano staklo koje spaja tanak ram od aluminijuma, tako da telefoni prosto blješte.

Ivice oko ekrana su neverovatno tanke što korišćenje čini veoma ugodnim, a sam display, na sredini pri gornjoj ivici, na sebi ima samo rupicu za kameru.

 

Kamere i S pen unapređenja

Sa zadnje strane telefona nalaze se tri kamere: glavna od 12 MPx, eksta široka od 16 MPx i telephoto sočivo od 12 MPx. Iako nisu posebno različite u odnosu na Galaxy S10, poseduju nove mogućnosti koje ih čine zanimljivijim.

Prvo, tu je Live Focus video. U pitanju je portret mod koji se sada može koristiti i pri snimanju videa kako bi se dobila bolja dubina snimka.

Druga stavka je AR Doodle – omogućava da uz pomoć S pena crtate preko predmeta, a crtež će se, potom, pomerati tako da prati kretanje osobe.

Sam S pen sada je dobio telo od aluminijuma i prijatnije leži u ruci, ali to nije kraj. Sada se pomoću njega kamera može kontrolisati daljinski kao ”magičnim štapićem”. Takođe, preporod je doživela i Notes aplikacija koja rukopis čini još produktivnijim. Sada će uređaj prepoznati vaš rukopis ma koliko nečitak bio i konvertovati ga u štampani teks koji možete eksportovati u različite formate uključujući i MS Word.

Uz sve, za sve ljubitelje crtanja, sada je moguće zumirati crteže i precizno raditi na svim detaljima.

 

5G i performanse

Kao i obično, Note 10 uređaji za američko tržište imaće novi Snapdragon 855 chipset, tok će međunarodni modeli imati Exynos 9825, a među njima ne bi trebalo da postiji razlika u performansama.

Značajna razlika između velikog i malog uređaja je u količini RAM memorije. Note 10 dolazi sa 8 GB a Note 10 Plus sa neverovatnih 12 GB RAM. Druga razlika je količina prostora za čuvanje podataka – mali brat dolazi sa 256, dok veliki može da dogura i do 512 GB memorije.

Note uređaji dolaze i u novoj 5G verziji koja će biti dostupna na tržištima na kojima je 5G mreža aktivna. U ovom trenutku sigurno je da će ova opcija postojati za Note 10 Plus, ali se veruje da će i Note 10 imati ovu opciju.

I da, novi Note više nema standardni ulaz za slušalice.

Galaxy Note 10 i 10 Plus na tržište će izaći 23. avgusta. Očekuje se da će biti u cenovnom rangu konkurencije poput iPhone XS telefona, ali i da će manji brat biti nešto jeftiniji.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit