Galaxy S20 Ultra ili Note 20 Ultra, koji je bolji telefon za poslovne korisnike

Novi Galaxy Note kompanija Samsung namenila je primarno biznis korisnicima pa se postavlja pitanje da li je za poslovne korisnike ovaj uređaj bolji od Galaxy S20 Ultra telefona koji je izašao pre oko pola godine.

 

Nove inovacije

U prošlosti Note serija je uvek dolazila sa najnovijim inovacijama iz Samsunga. Međutim, S i Note serije telefona sada su rame uz rame jedna sa drugom kada su u pitanju specifikacije i tehnologija tako da je glavna razlika među njima danas S Pen.

Note 20 Ultra, dakle, ima specifikacije koje su praktično istovetne onima koje poseduje S20 Ultra sa izuzetkom najnovijeg Qualcomm Snapdragon procesorom, nekim S Pen unapređenjima i generalno poboljšanim korisničkim iskustvom Note serije.

Oba uređaja poseduju displej sa osveženjem od 120Hz, podršku za microSD karticu, brzo bežično punjenje, IP68 otpornost na vodu i prašinu i opciju za bežično punjenje drugih uređaja.

 

S Pen kao prelomna tačka

Dakle, uz izuzetak nekih manjih razlika na polju samog procesora u ova dva mobilna telefona i njihovim ekranima – ove razlike su toliko male da ih najverovatnije nećete ni uočiti tokom korišćenja uređaja, sve se svodi na S Pen.

Dakle, ukoliko je olovčica nešto što za vas lično predstavlja posebnu pogodnost i zgodan način za unos podataka i interakciju sa samim telefonom, vaš izbor će najverovatnije pasti na Note. U suprotnom, odluku slobodno možete doneti na osnovu vaših estetskih preferencija ili želje da uštedite koji dinar.

Drugim rečima, koji god od ova dva uređaja da odaberete za sebe možete biti sigurni da nećete napraviti grešku i da će vaš novi uređaj u potpunosti ispuniti sva vaša očekivanja i potrebe. Zapravo, najverovatnije će ih i nadilaziti.

Ono što takođe treba imati u vidu jeste da S20 Ultra ima nešto veći kapacitet baterije i mogućnost da odaberete opciju sa više RAM-a, ali će se to odraziti i na cenu aparata.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit