Google Assistant sada obavlja telefonske pozive umesto vas!

Kompanija Google predstavila je novu mogućnost Google Assistanta na mobilnim telefonima od koje zastaje dah – obavljanje telefonskih poziva umesto korisnika. Ovaj softver zasnovan na veštačkokj inteligenciji pozive obavlja prirodnim glasom, a razgovor teče tako da osoba sa druge strane „žice” ne prepoznaje da zapravo razgovara sa robotom.

Kako je najabljeno, Google Duplex, kako je nazvana ova opcija, biće uskoro lansirana kao eksperiment, budući da je tehnologija još u razvoju.

Google Duplex zakazao šišanje

Tokom prezentacije Google Duplexa, veštačka inteligencija obavila je pravi poziv frizerskom salonu, kako bi zakazala šišanje za svog vlasnika. Sve je proteklo bez greške, a devojka koja se javila ni u jednom trenutku nije posumnjala da poziv nije uputilo živo biće.

Glas Google Duplexa, koji je kompijuterski generisan, zvučao je potpuno prirodno, posebno zahvaljujući dodavanju različitih poštapalica, uobičajenih za svakodnevni govor.

Google Duplex je veoma prilagodljiv, odlično se snalazi čak i u nepredviđenim situacijama i uspešno menja kurs razgovra.

Namenjen specifičnim zadacima

Primarna namena Google Duplexa usmerena je ka samostalnom izvršavanju zadataka poput zakazivanja termina, raspitivanja o radnom vremenu, naručivanja taxi vozila i sl. Dakle, ova veštačka inteligencija bi trebalo da odmeni ljude u obavljanju dosadnih ili rutinskih telefonskih poziva i tako uštedi vreme korisnicima.

S druge strane, Duplex je opremljen tehnologijom koja mu omogućava da prepozna zadatke koje nije u stanju da sam autonomno izvrši – recimo zakazivanje neuobičajeno složenog sastanka. U ovakvim slučajevima, Google Duplex korisniku upućuje signal kako bi on ili ona preuzeli i dovršili zadatak.

Kako bi ovaj sistem poboljšao i proširio svoju primenu, njegovi tvorci ga treniraju u realnom vremenu u različitim oblastima. U ovom procesu instruktori veštačkoj inteligenciji pružaju vođenje putem nadgledanja, davanja sugestija i osiguravanja da zadatak bude izvršen na najvišem nivou, a zatim se sistem pušta da radi autonomno.

Google Duplex korisnicima će biti dostupan kroz ažuriranje softvera, a čim bude postao dosutpan, moćićete da ga dobijete putem softverskog ažuriranja telefonau ProMobi servisima.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit