Google Keep sjajna aplikacija za koju verovatno niste čuli

Google Keep

Google Keep je odlična aplikacija za koju, najverovatnije, do sada nikada niste čuli. Ona služi za automatsku sinhronizaciju beležaka tako da vam sve važne stvari koje ste zapisali mogu biti lako dostupne na mobilnom telefonu, računaru ili tabletu.

 

Sjajne liste

„To-do“ liste u Google Keep aplikaciji mogu sadržati i običan tekst i linkove, ali pored toga, možete kreirati i one koje idu u dubinu.

Na primer, ako želite da napravite svoju listu obaveza možete navesti koje su – na primer poseta automehaničaru, odlazak u kupovinu, kupovina nove slavine… a potom možete dodati podstavke u kojima navodite šta sve obuhvataju obaveze na datoj lokaciji.

Nakon što obavite zacrtani zadatak, u listi možete čekirati stavku kao završenu.

 

Oznake je jednostavno dodati i koristiti

Google Keep čuva sve zajedno u jednom glavnom fidu, ali ako želite da izdvojite određene beleške etikete vam omogućavaju da ih grupišete pomoću hashtagova. Recimo upišete #kupovina u svakoj belešci koja se odnosi na listu stvari koje treba kupiti u, na primer, različitim prodavnicama, i klikom na ovu etiketu prikazaće vam se sve beleške koje je sadrže.

U Google Keep-u možete da imate onoliko oznaka koliko želite, a oznake su takođe važne za vidžet Google Keep, jer možete da ga podesite tako da prikazuje beleške samo sa određenom oznakom.

U ovoj aplikaciji možete da pretražujete beleške i preko jedne reči. Nakon što je ukucate u polje za pretragu prikazaće vam se sve beleške, aktivne i one koje ste arhivirali, u kojima se ova reč nalazi.

 

Različite vrste beleški

Pored liste obaveza Google Keep omogućava pravljenje još nekoliko vrsta beleški. Naime svojim zapisima možete dodati i crteže ili fotografije kako bi ste ih dodatno osvežili.

Slike moraju biti veličine ispod 10 MB i u formatu .gif, .jpeg, .jpg, .png, .webp. Ako dodajete više slika, vodite računa o redosledu kojim ih ubacujete jer nećete moći da ih preuredite nakon postavljanja.

Naravno, moguće je dodavanje i glasovnih beleški.

Takođe, možete postaviti i podsetnike koji će vas opomenuti o nečemu važnom u vreme koje ste podesili, a moguće je dodati i lokaciju na kojoj želite da se podsetnik aktivira. Na ovaj način, ukoliko ranije ili kasnije dođete, na primer, do prodavnice Google Keep vam može izbaciti podsetnik baš kada ste u lokalu i omogućiti vam da ne zaboravite na nešto što je trebalo kupiti.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit