Imate Huawei P40 ili P40 Pro? Evo kako da dođete do aplikacija

Huawei je sa P40 i P40 Pro modelima podigao lestvicu na viši nivo ubacujući poboljšane kamere i 5G konektivnost. Ali, to nije sve. P40 serija dolazi sa preinstaliranim Huawei AppGallery koji je zamenio Google Play Store.

Šta to znači za korisnike? Znači da vam određene aplikacije, koje ste navikli da koristite na Android telefonu, možda neće biti dostupne. Ipak, to ne znači da treba očajavati.

 

Koje su aplikacije dostupne preko AppGallery?

AppGallery je lansiran 2020. godine i kako su naveli iz Huawei kompanije, pretstavlja dom svih omiljenih aplikacija, sada bolje, bezbednije i sa više zabave. U trećem kvartalu 2020. AppGallery je dostigao preko 390 miliona aktivnih korisnika u 170 zemalja, okupivši više od 45.000 popularnih aplikacija pod svoj kišobran.

Ukoliko ipak ne pronađete aplikaciju koju želite možete je dodati na svoju listu želja koju Huawei redovno pregleda kako bi uvećao broj dostupnih aplikacija.

 

Kako instalirati Android aplikacije na Huawei P40?

Umesto da sačekate da Huawei učini dostupnom aplikaciju koju želite možete izvršiti i transfer aplikacija sa svog starog telefona na novi P40 ili P40 Plus. Ova akcija se sprovodi pomoću Phone Clone aplikacije koju je potrebno instalirati na stari i novi telefon. Potom je, kroz samu aplikaciju i skeniranje QR koda, potrebno povezati dva uređaja i započeti prebacivanje.

Ukoliko, iz bilo kog razloga, imate problema sa Phone Clone aplikacijom, Huawei podrška vam stoji na raspolaganju, tako da možete biti sigurni da ćete uživati u svom novom uređaju.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit