IPhone 12 – šta možemo da očekujemo

Apple sprema novi iPhone 12, a prema svemu sudeći, sa njime dolaze i mnogi noviteti i zanimljive karakteristike. Ovaj uređaj biće prvi u novoj dekadi i sve oči zato su uprte u njega.

Dosadašnje glasine govore da će iPhone 12, po pitanju dizajna, biti mešavina iPhona 5 i iPhona 11, ali i da će doći do implementacije 5G podrške.

Sajt Phonearena je objavila rendere mogućeg izgleda novog Apple uređaja i, ukoliko zaista nalikuje onome što će kompanija iz Kupertina prikazati, čeka nas prava poslastica.

 

IPhone 12 – unapređeni uređaji

Ukoliko Apple nastavi da prati dosadašnji manir, iPhone 12 možemo očekivati početkom ili sredinom septembra 2020. Takođe, može se očekivati da će cenovno biti u rangu iPhona 11 iz 2019. godine, ili čak i nešto viša zbog prestojećih unapređenja.

Kada je u pitanju dizajn iPhona 12, ovaj uređaj, ili makar neki od pratećih, kako se pretpostavlja, verovatno neće imati „zub“ na vrhu ekrana. Naime, pretpostavlja se da će selfie kamera na ovom uređaju biti ugrađena ispod ekrana. Za očekivati je da će ovo biti slučaj sa najskupljom verzijom iPhone 12 Pro Max (ukoliko se tako bude zvao).

Na drugoj strani, šuška se da Apple radi na poboljšanjima za Face ID što će, za posledicu, imati smanjenje „zuba“ na iPhonu.

Opet, ima i glasina koje govore da će Face ID postati stvar prošlosti i da će Apple početi da koristi čitač otiska prsta ugrađen ispod ekrana. Šta je prava istina, ostaje da se vidi.

 

Novi display

Na jednoj strani moguće je da će doći ponovo do promene rezolucije ekrana na novom iPhonu 12, ali i do promene hercaže – 120 Hz umesto dosadašnji 60 Hz. Ova promena značila bi još „glatkije“ iskustvo u interakciji sa uređajem i bolji prikaz slike.

Inače, za očekivati je i da će Apple sve uređaje opremiti OLED displayima.

Takođe, priča se o tome da će u 2020. na tržište biti izbačena 4 nova uređaja – dva sa ekranom od 6.1 inča, i pojedan sa 6.7 i 5.4 inčnim ekranom.

 

IPhone 12 kamera

Jedno od glavnih poboljšanja koja se očekuje jeste ugrađivanje 3D kamere sa laserom što će poboljšati perepciju dubine i boka efekat na fotografijama.

Šta više, očekuje se da će na svim uređajima biti ugrađene makar dve kamere sa zadnje strane, ali i da će, najverovatnije, najskuplji telefon, imati čak četiri sočiva.

 

Kakav će biti novi procesor, za koliko će iPhone 12 briti brži od svojih prethodnika i koliko će mu trajati baterija, definitivno ćemo saznati u septembru. Do tada, ne preostaje nam drugo nego da čekamo.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit