iPhone 12: Šta nam spremaju majstori iz Apple kuhinje

Ekran mobilnog telefona

Američka kompanija Apple uskoro bi trebalo da na tržište izbaci iPhone 12 što je pokrenulo buru spekulacija o tome koje novitete će ovaj uređaj doneti korisnicima. Evo šta se za sada zna.

 

Super Slo-Mo video

Sudeći na osnovu nedavno puštene beta verzija iOS 14 operativnog sistema, jedna od novih opcija koju će iPhone 12 doneti jeste Super Slo-Mo opcija za snimanje usporenog videa u 4K rezoluciji.

Zapravo, očekuje se da će obe verzije 4K snimanja, sa 120 i sa 240 frejmova u sekundi biti korišćene za usporeni video. Međutim, za sada nije poznato da li će snimanje sa 240 FPS u 4K rezoluciji biti omogućeno i za obično snimanje.

Ukoliko se ove pretpostavke obistine imaćemo ogroman skok unapred kada su u pitanju video snimci napravljeni mobilnim telefonom.

 

Osvežen dizajn

Ako je verovati glasinama, nakon nekoliko godina iPhone 12 će doneti veće promene u dizajnu Apple telefona. Po svom izgledu telefon američke kompanije će imati pomalo retro dizajn koji podseća na iPhone 4, inače jedan od najpopularnijih modela koji je Apple izbacio na tržište. To podrazumeva da će imati metalni okvir i zaravnjene ivice, tako da će uređaj biti „četvrtastiji“, a veruje se i da će „zub“ na vrhu ekrana biti manji pošto će biti ugrađena nova TrueDepth kamera manjih dimenzija i boljih performansi.

Ekran iPhona 12 bi trebalo da ima dijagonalu od 5.4 inča, Pro i Max verzije ekran od 6.1 inč dok bi najveći Pro Max model mogao da se pojavi sa dijagonalom ekrana od 6.7 inča.

Takođe, spekuliše se da će iPhone 12 imati 4GB RAM dok bi Pro i Pro Max mogli da dolaze sa 6GB RAM.

Novitet koji se očekuje je i da će iPhone 12 imati podršku za 5G mrežu, odnosno da će makar jedan od modela, ako ne i svi, imati ovu opciju.

Na kraju da spomenemo glasinu koja je podigla dosta prašine – iPhone 12 će možda biti prodavan bez punjača i slušalica. Na ovaj korak Apple se, navodno, odlučio kako bi uštedeo na troškovima proizvodnje i pakovanja.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit