IPhone SE 2 ili ti iPhone 9 izlazi u martu?

Kompanija Apple u martu izbacuje naslednika telefona iPhone SE, govore poslednje glasine. Za sada nema definitivnog odgovora da li će se uređaj zvati iPhone SE 2 ili iPhone 9 – broj koji je kompanija preskočila, ali se veruje da će, makar u SAD, koštati koliko i njegov prethodnik kada se pojavio – 399 dolara.

 

Kako će izgledati iPhone SE 2?

Kada je u pitanju dizajn novog telefona Apple plejade, postoje različite informacije.

Prema jedima ovaj telefon će izgledati kao iPhone 8. Dakle, imaće isti ekran, home dugme i kameru kao „osmica“, ali će „ispod haube“ biti sasvim drugačiji.

Drugi, pak, veruju da Apple neće praviti korak unazad vraćajući se na fizičko Home dugme. Oni smatraju da će novajlija imati Face ID, poput starije braće, i da će svojim izgledom na njih i podsećati, ali da će imati nešto manji ekran. Čak se govori i o tome da će iPhone SE 2 možda biti spakovan u telo XR-a.

Da li je neka od ovih glasina tačna, u ovom trenutku svakako ne možemo znati. Ipak, znajući Apple, možemo biti prilično sigurni da neće razočarati.

 

Šta se očekuje od specifikacija

Na osnovu iskutva sa prvim SE telefonom, ovde je za očekivati da će iPhone SE 2 doći sa komponentama poslednje generacije.

Spekuliše se da će imati 3GB RAM-a i da će opciono dolaziti sa 64/128GB memorije.

Gotovo da nema sumnje da će ovaj model pokretati moćni A13 Bionic čip poslednje generacije. Zahvaljujući njemu svaka aplikacija na ovom uređaju radiće besprekorno i bez ikakvog kočenja ili seckanja.

S druge strane telefona, kako se očekuje, nalaziće se samo jedna kamera, najverovatnije dokazano dobar modul koji je već korišćen kod iPhone XR.

Da li će Apple ponuditi tržištu novi jeftiniji iPhone i tako pokušati da privuče nove korisnike, ostaje da vidimo. Ono što možemo sa sigurnošću reći jeste to da nije mali broj onih koji bi s radošću dočekali ovaj uređaj.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit