Kako automatski blokirati nepoznat poziv na iPhonu

Kako automatski blokirati nepoznat poziv na iPhonu

Sigurno vam se desilo da vam iPhone zazvoni, a na displeju bude ispisano Unknown caller. Ako se u većini slučajeva radilo o pozivima koje bi ste radije izbegli, sigurno vas zanima da li je moguće i kako blokirati nepoznat poziv na iPhonu.

Dobra vest je da iOS 13 korisnicima Apple telefona omogućava da na lak način blokiraju sve pozive sa nepoznatih brojeva.

 

Siri odlučuje

Ono što ovu opciju čini sjajnom jeste to što je besplatna, odnosno ugrađena je u sam operativni sistem. Dakle, nema potrebe za instaliranjem i korišćenjem neke dodatne aplikacije.

Prema navodima Apple-a, nakon aktiviranja ove opcije, iOS 13 će koristiti Siri, kao veštačku inteligenciju, za odlučivanje da li će određeni poziv biti blokiran ili ne. Za ovo odlučivanje Siri koristi pregledanje vaših kontakta, mailova i aplikacija za razmenu poruka koje imate u svom telefonu.

Drugim rečima, nakon aktiviranja opcije, na vaš iPhone moći će da vas dobiju samo osobe sa kojima ste već imali interakciju preko svog telefona u prošlosti, čak i ako nemate njihov broj telefona umemorisan. Svi ostali pozivi biće automatski preusmereni na vašu govornu poštu.

 

Da li koristiti automatsko blokiranje poziva na iPhonu?

Imajte na umu da aktiviranje ove opcije nije idealno u svim prilikama i okolnostima.

Na primer, šta ako tražite novi posao i prijavili ste se na nekoliko različitih konkursa?

Ukoliko vas budući poslodavac pozove kako bi zakazao sastanak, neće moći da vas dobije, što znači da ste možda ostali bez svog posla iz snova.

Dakle, uzmite u obzir sve faktore pre nego što uključite automatsko blokiranje poziva na svom iPhonu.

 

Kako uključiti automatsko blokiranje poziva?

Zapravo procedura nije uopšte komplikovana i sastoji se od nekoliko koraka.

Prvo je potrebno da odete u Setting na svom iPhonu. Ovde pronađite opciju Phone, kliknite, a potom skrolujte dok ne dođete do Call silencing and blocked contacts. Tu je potrebno da uključite Silence Unknown Callers.

I to je to. Svi pozivi sa nepoznatih brojeva biće blokirani.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit