Kako da aktivirate Siri na vašem IPhone-u

Kako da aktivirate Siri na vašem IPhone-u

Hitno vam je potrebna neka informacija ili lokacija, ali niste u prilici da je pretražite? Zaboravili ste gde ste parkirali automobil ili su vam ruke u brašnu, a neophodan vam je tajmer? Verujemo da vam se bar jednom dogodila slična situacija. Vreme je da aktivirate pomoćnika koji će primati glasovne naredbe i olakšati vam u budućim situacijama. U nastavku teksta ćemo vam pokazati kako. 

Podešavanje pomoćnika Siri

Ako niste podesili Siri kada ste prvi put podešavali iPhone, uradite to sada. Pristupite “Podešavanjima”, dodirnite dugme “Siri & Pretraga”, a zatim u zavisnosti od vaših potreba dodirnite neku od sledećih opcija:

  • Aktivacija Siri glasom: uključite opciju – Slušaj “Hej Siri”.
  • Aktiviracija Siri pritiskom na dugme: uključite “Pritisni dugme sa strane za Siri”.

Aktiviranje Siri glasom

Odlučili ste za aktivaciju glasom? Siri će vam isto tako odgovarati. Potrebno je da zahtev započnete sa „Hej Siri“, a zatim postavite pitanje ili naredbu.

Na primer, „Hej Siri, kakvo će biti vreme danas?“ ili „Hej Siri, podesi mi alarm za 6 ujutru. “ Da biste postavili sledeće pitanje ili zahtev, ponovo izgovorite „Hej Siri“ ili pritisnite dugme “Slušaj”.

Ako u nekom trenutku poželite da iPhone-a prestane da reaguje na „Hej Siri“, okrenite ekran nadole ili u “Podešavanjima” pronađite “Siri & Pretraga”, a zatim isključite opciju “Slušaj, hej Siri”.

Aktiviranje Siri pomoću dugmeta

Želite da aktivirate Siri pomoću dugmeta, a vaš telefon je u tihom režimu? Siri će vam odgovoriti tiho. Ako je tihi režim isključen, dobićete glasan odgovor. 

Bez obzira da li vaš iPhone-u ima funkciju Face ID ili dugme Home, potrebno je da ga pritisnete i zadržite. Kada se pojavi Siri, postavite pitanje ili zahtev. Na primer: „Koliko je 18% od 225?“ ili „Podesi tajmer na 10 minuta“.

Za sledeće pitanje tapnite na dugme “Slušaj”.

Ispravka u slučaju da Siri pogrešno razume zahtev

Nekada se dogodi da Siri ne shvati jasno zahtev koji ste joj upitili. U tom slučaju parafrazirajte, tapnite na dugme “Slušaj”, a zatim preformulišite prvobitnu rečenicu.

Ako je reč o zahtevu za poziv izgovorite naredbu “Pozovi”, a zatim ime osobe koja vam je potrebna izgovorite slovo po slovo.

Takođe, imate opciju da poruku izmenite pre slanja, naredbom “Promeni”.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit