Kako da besplatno snimite telefonski razgovor na svom iPhonu ili Androidu

Razlozi za snimanje telefonskog razgovora mogu biti brojni. Možda je u pitanju važan poslovni razgovor i neophodno vam je da znate svaki detalj konverzacije. Moguće je da vam neko daje neko precizno i komplikovano uputstvo ili je po sredi nešto sasvim treće. Ali, kako da snimite?

Ukoliko koristite iPhone ili neki Android telefon, evo kako to možete uraditi.

 

Kako snimiti razgovor na Android telefonu

Najjednostavniji način da snimite razgovor na Androidu je preko aplikacije Cube Call Recorder.

Potrebno je da je skinete sa Google stora, instalirate i date permisije koje vam traži i potom tapnite Enable overlay. Potrebno je da zatim isključite optimizaciju baterije za Cube Call Recorder. Ova opcija se nalazi u settingsu (podešavanjima), ali tačna lokacija varira od telefona do telefona.

Nakon što ste sve ovo obavili pozovite nekoga ili odgovorite na pozic i aplikacija će za vas automatski snimiti razgovor, tako da ga možete kasnije preslušati.

 

Kako snimiti razgovor na iPhonu

Snimanje poziva na iPhonu nije baš tako jednostavno kao na Androidu. Razlog zašto snimanje poziva na Apple telefonu nije jednostavno jesu zakoni nekih država koji ne dozvoljavaju da ova mogućnost bude ugrađena u uređaj, ali i Apple politika zaštite privatnih podataka.

Međutim, postoje zaobilazni putevi.

Postoji više aplikacija na App Storeu, ali ne rade sve baš kako treba. Zapravo, čak i kada nađete onu koja radi, dobre su šanse da će tražiti da platite po minutu snimanja ili vam dati mogućnost flat tarife na mesečnom nivou.

Ove aplikacije, kada nađete onu koja funkcioniše, odlično snimaju razgovore, ali ovo zadovoljstvo košta.

Najjednostavniji besplatan način za snimanje razgovora preko iPhona, zapravo uključuje korišćenje dodatnog snimača zvuka.

Procedura je takva da telefonski razgovor obavite preko spikerfona na svom uređaju, a zatim iskoristite drugi uređaj, recimo diktafon ili drugi telefon, za snimanje razgovora. Snimak kasnije možete prebaciti na svoj računar ili na sam iPhone.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit