Kako da jednostavno setujete novi iPhone

Kupili ste novi iPhone i spremni ste da ga koristite i uživate u svemu što vam nudi? Kako bi sve radilo glatko i brzo ispratite sledećih nekoliko koraka za setovanje novog iPhona.

 

Proverite verziju operativnog sistema

Iako zvanično to nigde nije navedeno, praksa je pokazala da je potrebno uraditi update novog iPhona na najnoviju verziju operativnog sistema. Na ovaj način izbegavaju se potencijalni problemi sa uparivanjem uređaja.

Za update iOS-a idete u Settings – General – Sofware Update. Sve je veoma intuitivno i lako.

Nakon završetka procesa uključite automatski update kako bi ste zaštitili svoj uređaj i privatne podatke.

 

Napravite back up starog iPhona

U svoj novi uređaj možete klonirati stari i tako zadržati sva podešavanja, fotografije i lozinke koje ste imali na starom.

Back up starog iPhona možete uraditi na računaru uz pomoć iTunesa ili preko iClouda. Druga opcija zahteva pooodosta vremena ukoliko imate puno fotografija i video snimaka.

Obe procedure su jednostavne.

Nakon što kablom spojite telefon sa računarom i otvorite iTunes, kliknite na ikonicu telefona i pronađite opciju Automatic Back Up uz odabir opcije This Computer.

Za pohranjivanje podataka na iCloud u Settingsu telefona idite u iCloud, odaberite iCloud Backup i kliknite na Back Up now.

 

Podesite Face ID

Kako bi ste zaštitili svoj iPhone od znatiželjnih očiju, obavezno podesite Face ID. Proces je brz i potrebno je samo da pratite uputstva koja će vam telefon dati nakon što odaberete opiju Face ID.

 

Promenite ime telefona

Kako bi ste lakše pronašli svoj telefon prilikom, na primer, uparivanja bluetooth slušalice ili slanja podataka sa jednog iPhona na drugi, zgodno je da vaš telefon ima jedinstveno ime.

Promena naziva uređaja se može uraditi na dva mesta.

Na telefonu – idite u Settings – General – About – Name i dajte novo željeno ime.

U iTunesu – kliknite na ime iPhona u gornjem desnom delu sidebara, i tu ćete moći da stavite novo ime.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit