Kako da napravite Live wallpaper na iPhonu

Live wallpaper je opcija na vašem iPhonu koja vam omogućava da oživite zaključani ekran jednostavnim pritiskom prsta po displeju kada slika oživi na nekoliko sekundi. Ovo može biti pravo osveženje ukoliko do sada niste koristili ovakvu vrstu pozadina, a pored Live wallpapera koji su preinstalirani na vašem uređaju, možete kreirati i svoje. A evo i kako.

 

Kako napraviti live wallpaper od slike

Nepokretne slike je najteže „oživeti“ jer čitavu animaciju morate uraditi ručno. Naime, fotografijama možete dodati efekte kao što je kiša, dim, plamen… uz pomoć različitih aplikacija.

Većina ovih aplikacija poseduje i besplatnu verziju, na primer Pika Motion Photo Video Loop, u kojoj vam na raspolaganju stoji ograničen broj elemenata, alata i efekata koji, ipak, mogu biti i dovoljni za ono što želite.

Nakon što završite sa editovanjem fotografije potrebno je sačuvati je kao Live wallpaper i potom je iskoristiti kao pozadinu.

 

Kako napraviti živu pozadinu od Live Photo

Vaš iPhone vam, kao što verovatno već znate, pruža mogućnost da napravite Live photo. fotografiju/mini video koji snima 3 sekunde vašeg kadra. Ova opcija se nalazi unutar aplikacije kamere – samo potražite ikonicu Live Photo (tačka sa krugovima).

Svi snimci koje napravite na ovaj način biće sačuvani u aplikaciji Photos, kao i druge fotografije i video snimci i možete ih pronaći u direktorijumu Live Photos. Nakon što otvorite ovaj snimak zadržite prst na ekranu i animacija će se pokrenuti.

Sve što je sada potrebno uraditi kako bi ste Live Photo postavili za Live wallpaper jeste da ga odaberete u podešavanjima pozadine.

 

Kako napraviti Live wallpaper od video zapisa

Da bi ste ovo postigli potrebno je da video pretvorite u Live Photo. A to je veoma jednostavno. Sve što je potrebno da učinite jeste da deo video zapisa sačuvate kao Live Photo u čemu će vam pomoći aplikacije poput intoLive – live wallpapers.

Kada otvorite video u ovoj aplikaciji preko klizača odaberite deo videa koji želite i potom kliknite na dugme „Napravi“ i Live wallpaper će biti sačuvan u vašoj galeriji.

I to je to. Sve je spremno i možete uživati u svojoj novoj, uzbudljivoj pozadini.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit