Kako da vam mobilni telefon traje duže

Kako automatski blokirati nepoznat poziv na iPhonu

Tehnologija koja je utkana u današnje mobilne telefone veoma je napredna. Čak toliko da ovi uređaji mogu trajati i dobro nas služiti i po nekoliko godina bez potrebe za zamenom. Međutim, ako želite da izvučete maksimalan životni vek iz svog mobilnog telefona potrebno je da obratite pažnju na sledeće stvari.

 

Mobilni telefoni se mogu popraviti

Razbijen ekran ili taster koji ne radi dobro mogu se brzo i lako zameniti. To znaju svi. Međutim, vrlo često se dešava da telefon koji je, recimo, počeo da radi usporeno ili se stalno restartuje vlasnici obično posmatraju kao uređaj „zreo“ za zamenu novijim modelom.

Međutim, istina je da ako donesete svoj uređaj u servis mobilnih telefona, muke koje ga tište takođe mogu biti brzo i lako otklonjene.

Nakon servisiranja ne samo da ćete ponovo imati telefon koji radi brzo, već ćete i uštedeti novac koji bi potrošili na kupovinu novog telefona.

 

Zamenite bateriju mobilnog telefona

Zamena baterije je jedan od najefikasnijih načina da udahnete novi život svom telefonu. Svaka baterija je u stanju da izdrži određeni ciklus punjenja i pražnjenja nakon čega njena snaga i efikasnost opadaju. Što je slabija baterija to će lošije napajati telefon dovodeći do toga da on nestabilnije radi.

Zamena baterije mobilnog telefona nije prevelik izdatak, naročito ukoliko imate u vidu da je potrebno zameniti je na oko dve godine, a da će time mobilni odmah „živnuti“.

 

Zaštitite ekran

Ukoliko ste korisnik koji ne vodi previše računa da li telefon drži u džepu sa ključevima i sitninom, može se dogoditi da vremenom imate potpuno izgreban ekran na kome je teško razaznati šta se prikazuje.

Zaštitna stakla i folije su jednostavan i jeftin način da zaštitite ekran uređaja i obezbedite mu da vas dugo služi.

 

Popravite kvar ili oštećenje odmah

Napuklo staklo telefona ili bilo koji drugi kvar najbolje je odmah popraviti. U suprotnom rizikujete da kroz pukotine uđe vlaga koja može dovesti do korozije konektora i raznih drugih problema.

Brzom popravkom telefona zapravo mu produžavate život i osiguravate da neće doći do drugih kvarova.

 

Čistite port za punjenje

Prašina i prljavština se vremenom mogu nakupiti u portu za punjenje telefona i dovesti do problema.

Ovaj port možete pažljivo očistiti čačkalicom, plastičnom ili drvenom, tako što ćete prljavštinu izvući napolje.

Ne zaboravite i da povremeno skinete maskicu sa svog telefona i čitav uređaj, uključujući i unutrašnjost maskice, očistite mekom krpicom koju možete navlažiti alkoholom.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit