Kako izbrisati skrivene aplikacije na iPhonu

Kako izbrisati skrivene aplikacije na iPhonu

Sa izlaskom operativnog sistema iOS 14 za iPhone 2020. godine, Apple je napravio nekoliko velikih promena u interfejsu. Između ostalog, korisnicima je prezentovana opcija koja pruža mogućnost sakrivanja aplikacija sa početnog ekrana, dodavanje biblioteke aplikacija i još mnogo toga.

Međutim, nove opcije su omogućile i da se aplikacija, nakon instalacije, uopšte ne pojavi na glavnom ekranu. Ovo se može dogoditi ukoliko ste označili mogućnost da novoinstalirane aplikacije imate samo u biblioteci aplikacija, ali ne i na početnom ekranu.

I za neke korisnike ovde može nastati problem. Naime, postavlja se pitanje šta ako želite da izbrišete aplikaciju koja se ne pojavljuje na početnom ekranu?

Pa, postoji nekoliko različitih načina za brisanje aplikacije. Kako bi smo vam maksimalno olakšali ovaj posao u nastavku ćemo, korak po korak, objasniti proceduru brisanja aplikacije putem aplikacije za podešavanja iPhone-a.

Koraci za brisanje skrivene aplikacije u iPhone

Procedura za uklanjanje sakrivene aplikacije na iPhone uređajima uključuje četiri koraka:

Korak 1: Otvorite aplikaciju Podešavanja na vašem iPhone-u.

Korak 2: U aplikaciji Podešavanja odaberite opciju „Opšte“.

Korak 3: Sada tapnite na opciju „iPhone Storage“ koja će vam pokazati sve instalirane aplikacije na uređaju.

Korak 4: Dodirnite aplikaciju koju želite da uklonite i na stranici koja se pojavi odaberite opciju „Izbriši aplikaciju“ da biste potvrdili željenu akciju.

Nakon što pružite potvrdu u koraku 4, aplikacija će biti trajno uklonjena sa vašeg iPhonea.

Alternativni način brisanja aplikacije

Naravno, postoji i alternativni načina da deinstalirate aplikaciju sa svog uređaja – koristeći opciju Search Spotlight.

Za ovu opciju svajpujte prstom po ekranu od vrha na dole kako bi pokrenuli Search Spotlight opciju. Zatim ukucajte naziv aplikacije. Kada se pojavi ikonica u pretrazi, pritisnite je i zadržite prstom dok se ne otvori padajući meni, a potom iz njega izaberite opciju deinstaliranja aplikacije. Nakon toga aplikacija će biti obrisana.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit