Kako koristiti AirDrop za prenos podataka između Mac-a i drugih uređaja

Kako koristiti AirDrop

AirDrop je jednostavna i brza opcija za prenos podataka između Mac računara i drugih Apple uređaja poput iPhone-a, iPada ili iPod toucha. Ovaj postupak je vrlo koristan kada želite preneti fotografije, dokumente ili druge datoteke s jednog uređaja na drugi.

Zašto je jednostavnije koristiti AirDrop od drugih opcija?

Upoređujući AirDrop s drugim opcijama poput e-pošte ili poruka, on je daleko jednostavniji za korišćenje jer ne zahteva internet vezu za prenos datoteka budući da koristi Bluetooth povezivanje.

Osim toga, AirDrop nudi visok nivo sigurnosti jer su podaci šifrovani tokom prenosa, što znači da samo vi i osoba kojoj šaljete datoteke imate pristup tim podacima.

Kako koristiti AirDrop za prenos podataka – korak po korak 

Korak 1: 

Pre svega, proverite jesu li vaši uređaji kompatibilni s AirDrop-om. AirDrop je dostupan na Mac računarima s OS X Yosemite ili novijim operativnim sistemima, kao i na iPhone-ima, iPadima ili iPod touch uređajima s iOS 7 ili novijim verzijama.

Korak 2: 

Da biste koristili AirDrop, trebate ga omogućiti na oba uređaja. Na Mac računaru otvorite Finder i pronađite AirDrop na levoj bočnoj traci. Na iPhone-u, iPad-u ili iPod touch-u idite na „Control Center“ i dodirnite „AirDrop“.

Korak 3: 

Kada omogućite AirDrop na oba uređaja, pojaviće se opcije za prienos podataka. Odaberite datoteku koju želite preneti i zatim odaberite uređaj na koji želite preneti datoteku.

Korak 4: 

Nakon što odaberete uređaj za prenos podataka, pojaviće se obaveštenje na uređaju koji prima podatke. Prihvatite prenos podataka kako biste dovršili postupak.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit