Kako namestiti automatsko pozivanje zauzetog broja na iPhone i Android telefonima

Bez obzira na to da li morate da razgovarate sa nekim ko je zauzet drugom linijom ili zovete omiljeni restoran kako bi naručili hranu ručno pozivanje zna da bude prilično zamorna stvar. Srećom, mobilni telefoni imaju zgodnu malu opciju – automatsko pozivanje zauzetog broja. Ipak, kako bi ovu opciju mogli da koristite neophodno je da primenite jedan od nekoliko načina.

 

Tapnite slušalicu

Najjednostavniji način da brzo pozovete broj jeste da dva puta pritisnete „zelenu slušalicu“ odnosno dugme za pozivanje.

Naime, možda niste znali da, i na Androidu i na iOS telefonima, kada tapnete slušalicu ispisuje se poslednji broj koji ste okrenuli. Još jednom tapnite i broj će biti pozvan.

 

Koristite aplikaciju (samo za Android)

Ponovno pozivanje može se dodatno automatizovati na Android uređajima uz pomoć aplikacije za brzo pozivanje broja telefona.

Dovoljno je da u Play storu ukucate „Auto redial“ i pojaviće se lista aplikacija koje će vam pomoći da namestite automatsko pozivanje zauzetog broja telefona. Sve ove aplikacije rade sličnu stvar – nakon neuspelog poziva automatski ponovo okreću željeni broj i čine vam život lakšim.

Ali, veliko ali, oni koji su isprobali ove aplikacije, navode da se često dešava da aplikacija ne prepozna zauzeće odmah. Međutim, nakon što telefon prekine vezu aplikacija bi trebalo da proradi, tako da je neophodno da isprobate.

 

Upotrebite prečicu (samo za iOS)

Vaš iPhone vam ovde može pomoći preko prečice za brzo biranje koja vam omogućava da izvršite pozivanje broja samo jednim pritiskom na dugme.

Otvorite Shortcuts aplikaciju koja dolazi preinstalirana, i podesite svoju prečicu za pozivanje. Kada budete okretali broj preko ove prečice, nakon zauzeća, prečica će ponovo iskočiti tako da je potrebno samo jednom tapnuti na nju kako bi ponovo bio pozvan broj.

 

Sve u svemu, iako postoje alternative, default opcija sa dvostrukim pritiskanjem „slušalice“ verovatno će vam biti najzgodnija za korišćenje.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit