Kako napraviti ringtone za iPhone preko iTunesa

Kako napraviti ringtone za iPhone preko iTunesa

Svi ringtonovi koje imate fabrički postavljene u svom iPhonu verovatno su vam već dobro poznati. Zato možda želite da svoju omiljenu pesmu postavite kao zvono telefona, a kako da to uradite saznaćete u daljem tekstu.

 

Pravljenje ringtona za iPhone

Prvo je potrebno da otvorite iTunes. Proverite da koristite najnoviju verziju programa. Potom odaberite iz programa pesmu koju ste prethodno ubacili, a koju želite da iskoristite kao novi ringtone za iPhone. Imajte na umu da će telefon koristiti samo 30 sekundi numere (ili manje) za ringtone, tako da će biti potrebno da odaberete početak i kraj koji želite za ringtone. Kako bi ste to uradili idite na pesmu desnim klikom, ili Ctrl-klik, a zatim odaberite Song info iz drop-down liste. Potom kliknite na Options tab na vrhu prozora i otvoriće vam se opcije Start i Stop gde je potrebno da unesete željena vremena, a zatim kliknite Ok.

 

Napravite AAC format numere

Sada je potrebno da napravite audio AAC format pesme da bi mogla da se iskoristi kao zvono.

To je moguće uraditi tako što, nakon prethodnog setovanja početnog i završnog vremena idite na File – Convert – Convert to AAC Version. Tako će biti napravljena kopija odabranog dela numere u AAC formatu koja će se automatski prikazati u iTunes biblioteci odmah ispod originalne pesme.

U narednom koraku prevucite ovu numeru iz iTunesa na desktop, a potom promenite ekstenziju fajla iz .m4a u .m4r. (Kliknite na fajl i potom upišite novu ekstenziju).

 

Dodavanje ringtone u iPhone

Sada je potrebno da dodate novi ringtone u iPhone. Povežite telefon sa računarom preko kabla, a zatim u iTunesu kliknite na ikonicu telefona. Idite na Summary sekciju it u odaberite Options, a potom čekirajte kućicu Manually manage music and videos i kliknite Apply.

Sada prevucite .m4r fajl u Tones tab koji se nalazi u On My Device. Zatim će doći do automatske sinhronizacije ringtone sa vašim iPhonom.

Sve što je sada potrebno jeste da odaberete na svom telefonu novo zvono.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit