Kako očistiti zvučnik pametnog telefona

Kako očistiti zvučnik pametnog telefona

Pametni telefon nam omogućava da pratimo sve, pruža nam zabavu, informacije… ukratko ovaj tehnološki uređaj jedna je od najvažnijih stvari u našem životu. Nažalost, naš telefon je takođe i jedna od najprljavijih stvari koje posedujemo. Nosimo ga svuda sa sobom, često je u našim rukama i zato bi čišćenje pametnog telefona trebalo da postane nešto što redovno činimo.

Prilikom čišćenja pametnog telefona posebnu pažnju potrebno je obratiti na zvučnike koji se lako „zapuše“ prljavštinom. A evo kako da pravilno očistite zvučnike pametnog telefona.

 

Iskoristite čačkalicu

Šiljati predmeti, poput drvene ili plastične čačkalice, odličan su način da se oslobodite prljavštine zaglavljene u otvorima zvučnika. Pažljivo umetnite vrh čačkalice u rupe zvučnika. Nagnite čačkalicu, pritiskajte i stružite svu prašinu zaglavljenu u otvorima zvučnika.

Potrebno je da sve vreme budete veoma oprezni i nežni kako ne bi došlo do oštećenja zvučnika.

 

Upotrebite lepljivu traku

Isecite mali komad selotejpa i lepljivom stranom pokupite nečistoće nakupljene u otvorima zvučnika.

Takođe možete selotejp umotati u oblik tankog štapića i koristiti ga umesto čačkalice. Na ovaj način postoji manja verovatnoća da oštetite zvučnik svog telefona.

 

Čišćenje mekom četkom

Mala četkica za slikanje idealna je kada se radi o uklanjanju prljavštine bez oštećenja zvučnika pametnog telefona. Najbolje je da izabere tanku četkicu za boje sa mekanim čekinjama ukoliko možete. U suprotnom možete iskoristiti i bilo koju drugu koju imate kod kuće. Potrebno je samo da obrežete dlake tako da odgovaraju veličini rupice zvučnika.

Očistite zvučnike pametnog telefona tako što ćete vrh četke umetnuti u otvor zvučnika i nežno ga četkati o zidove rupe zvučnika.

 

Ukoliko imate problema sa čišćenjem svom mobilnog telefona uvek ga možete doneti u ProMobi servis mobilnih telefona. Naši serviseri će detaljno ukloniti svaku nečistoću sa vašeg uređaja i tako osigurati da vaš telefon radi kako treba i bude bez prljavštine.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit