Kako očistiti zvučnik pametnog telefona

15.02.2021
Kako očistiti zvučnik pametnog telefona

Pametni telefon nam omogućava da pratimo sve, pruža nam zabavu, informacije… ukratko ovaj tehnološki uređaj jedna je od najvažnijih stvari u našem životu. Nažalost, naš telefon je takođe i jedna od najprljavijih stvari koje posedujemo. Nosimo ga svuda sa sobom, često je u našim rukama i zato bi čišćenje pametnog telefona trebalo da postane nešto što redovno činimo.

Prilikom čišćenja pametnog telefona posebnu pažnju potrebno je obratiti na zvučnike koji se lako „zapuše“ prljavštinom. A evo kako da pravilno očistite zvučnike pametnog telefona.

 

Iskoristite čačkalicu

Šiljati predmeti, poput drvene ili plastične čačkalice, odličan su način da se oslobodite prljavštine zaglavljene u otvorima zvučnika. Pažljivo umetnite vrh čačkalice u rupe zvučnika. Nagnite čačkalicu, pritiskajte i stružite svu prašinu zaglavljenu u otvorima zvučnika.

Potrebno je da sve vreme budete veoma oprezni i nežni kako ne bi došlo do oštećenja zvučnika.

 

Upotrebite lepljivu traku

Isecite mali komad selotejpa i lepljivom stranom pokupite nečistoće nakupljene u otvorima zvučnika.

Takođe možete selotejp umotati u oblik tankog štapića i koristiti ga umesto čačkalice. Na ovaj način postoji manja verovatnoća da oštetite zvučnik svog telefona.

 

Čišćenje mekom četkom

Mala četkica za slikanje idealna je kada se radi o uklanjanju prljavštine bez oštećenja zvučnika pametnog telefona. Najbolje je da izabere tanku četkicu za boje sa mekanim čekinjama ukoliko možete. U suprotnom možete iskoristiti i bilo koju drugu koju imate kod kuće. Potrebno je samo da obrežete dlake tako da odgovaraju veličini rupice zvučnika.

Očistite zvučnike pametnog telefona tako što ćete vrh četke umetnuti u otvor zvučnika i nežno ga četkati o zidove rupe zvučnika.

 

Ukoliko imate problema sa čišćenjem svom mobilnog telefona uvek ga možete doneti u ProMobi servis mobilnih telefona. Naši serviseri će detaljno ukloniti svaku nečistoću sa vašeg uređaja i tako osigurati da vaš telefon radi kako treba i bude bez prljavštine.

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Facebook Twitter LinekdIn Google+ Email

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.