Kako poslati SMS poruku sa računara

Slanje SMS poruke sa računara može biti korisno i zgodno u mnogim situacijama. Možda ste za kompjuterom i potrebno je da odmah pošaljete poruku, a telefon vam je ostao u drugoj sobi ili kolima ili jednostavno ne želite da kucate na maloj tastaturi.

Šta god da je slučaj, prilično je lako naučiti kako poslati SMS poruku sa računara. To se može uraditi preko mnoštva online servisa, a u ovom tekstu ćemo govoriti o najlakšim metodama za iOS i Android uređaje.

 

Slanje poruke preko iMessage i Mac računara

Apple operativni sistem preko programa iMessage, korisnicima iPhona nudi opciju za prosleđivanje SMS poruka direktno na računar. Tako ste, nakon podešavanja, u mogućnosti da brzo šaljete i primate poruke na svom Mac računaru.

Kako bi ste sve namestili potrebno je da:

– odete u Settings na svom iPhonu i uđete u Messages.

– uključite iMessage i ulogujte se na isti iCloud nalog na računaru i na telefonu i osigurajte da su oba uređaja povezana na isti Wi-Fi.

– zatim tapnite na Text Message Frowarding i čekirajte „prekidač“ pored uređaja u meniju na koji želite da vam poruke budu prosleđene i potom unesite šestocifreni kod za potvrdu koji će vam biti prezentovan.

Nakon toga sve je spremno za slanje SMS poruka preko računara.

 

Salnje SMS poruka preko Android Messagesa

Android Messages svima koji imaju Android pametni telefon pruža mogućnost da šalju SMS poruke direktno sa web interfejsa, bez obzira na to koji uređaj koriste (radi čak i sa iPhonom i iPadom).

Naravno, da bi sve radilo potrebno je da imate Android Messages kao default aplikaciju na svom telefonu.

– idite na Android Messages homepage preko računara.

– otvorite Android Messages aplikaciju na svom telefonu.

– idite u menu i odaberite Messages for Web.

– kliknite na QR kode i iskoristite telefon kako bi ste skenirali sa Android Messages home stranice. Ovo će povezati vaš uređaj i browser i pojaviće se poruke i kontakti na svim uređajima koje sinhronizujete.

– sada možete koristiti web interface kako bi ste razmenili poruke sa prijateljima isto kao da koristite svoj Android telefon.

Ukoliko želite da ostavite sinhronizaciju između uređaja, tako da ne morate skenirati QR kode svaki put, čekirajte Remember this computer u svom web pretraživaču.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit