Kako povezati Android telefon s računarom i preneti podatke

Kako povezati Android telefon s računarom i preneti podatke

Bilo da želite da sačuvate rezervne kopije slika, snimaka i drugih dokumenata, ili vam je telefon postao preopterećen prenos podataka sa Android telefona na računar može biti veoma korisna stvar.

U ovom članku, objasnićemo vam dva načina pomoću kojih možete da povežete svoj Android telefon s Winodws računarom i prenesete podatke.

Prebacivanje podataka sa Android telefona na računar USB povezivanjem

Jedan od najjednostavnijih načina da prebacite podatake s Android telefona na računar jeste USB konekcija. Ovaj postupak je posebno koristan kada morate prebaciti velike datoteke poput slika, videozapisa ili dokumenta. U nastavku smo naveli korake za prebacivanje podataka s Android telefona na računar USB kablom:

  • Pre početka postupka, pripremite USB kabl koji će se koristiti za povezivanje telefona s računarom. Uverite se da je USB kabl odgovarajući za vaš telefon, kao i za računar koji koristite.
  • Nakon što ste povezali telefon s računarom pomoću USB kabla, na telefonu će se pojaviti obaveštenje o povezivanju. Kliknite na njega i omogućite prijenos podataka.
  • Nakon što se telefon poveže s računarom, otvorite „Ovaj računar“ ili „Moj računar“. Zatim pronađite fajl sa nazivom vašeg telefona i otvorite ga.
  • Odaberite datoteke koje želite preneti i prevucite ih do foldera koji ste namenili za njih. Postupak prebacivanja datoteka može potrajati nekoliko minuta, zavisno od veličini datoteke.

Prebacivanje podataka sa Android telefona na računar preko Drive-a

Google Drive je još jedan način prenosa datoteka s vašeg Android telefona na računar. Da biste koristili ovaj način, potrebno je da se prijavite na svoj Google nalog.

Na telefonu, potom, instalirajte Google Drive aplikaciju, zatim se vratite u folder sa datotekama i izaberite one koje želite preneti.

Kliknite na dugme „Share“ i odaberite „Google Drive“ kao opciju. Datoteke će se automatski poslati na vaš Google Drive, a možete im pristupiti s bilo kojeg uređaja čim se povežete na vaš Google nalog.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit