Kako povezati eksterne uređaje sa Mac računarom

Kako povezati eksterne uređaje sa Mac računarom

Mac računar vam omogućava da se povežete sa velikim brojem različitih eksternih uređaja kako biste proširili funkcionalnost i poboljšali svoje iskustvo korišćenja. Ovaj tekst će vas naučiti kako da jednostavno povežete razne uređaje sa vašim Mac računarom.

Povezivanje preko USB-a

Jedan od najčešćih načina za povezivanje eksternih uređaja sa Mac računarom je korišćenjem USB-a. Ovaj proces je traje svega nekoliko trenutaka.

Sve što treba da uradite jeste da USB kabl uključite u odgovarajući konektor na vašem računaru, a zatim drugi kraj u uređaj koji želite da povežete. Nakon toga, Mac će automatski prepoznati uređaj i omogućiti vam da počnete da koristite njegove funkcije.

Povezivanje preko Bluetooth-a

Drugi način povezivanja eksternih uređaja sa Mac računarom je putem Bluetooth-a. Ovaj način je posebno praktičan za bežične uređaje kao što su tastature, miševi, slušalice i zvučnici.

Da biste povezali uređaje ovim putem, uključite Bluetooth funkciju na oba. Zatim pronađite uređaj na listi dostupnih uređaja na vašem Mac računaru i kliknite na dugme „Poveži“. Nakon toga, uređaj će biti povezan sa vašim računarom.

Povezivanje preko Wi-Fi mreže

Još jedan način za povezivanje eksternih uređaja sa vašim Mac računarom je preko Wi-Fi mreže. Ovo je posebno korisno za uređaje kao što su pametni telefoni, tableti i druge bežične uređaje.

Da biste povezali uređaj preko Wi-Fi mreže, uspostavite mrežnu vezu na vašem Mac računaru. Zatim, na uređaju koji želite da povežete, pronađite mrežu i unesite lozinku. Nakon toga, uređaj će se povezati sa vašim računarom i omogućiti vam da koristite njegove funkcije.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit