Kako preko Bluetootha deliti fajlove između Android telefona i Windows računara

Deljenje fajlova preko bluetootha

Ukoliko na svom Android telefonu imate fajlove koje želite da prebacite na svoj PC računar, ili obrnuto, ali nemate pri sebi USB kabl, to uvek možete uraditi preko Bluetooth deljenja. Ovo je brz i jednostavan način za razmenjivanje fajlova, naročito ukoliko imate neki veliki dokument koji želite da podelite sa, recimo kolegom, a koji je prvelik da bi se poslao putem maila ili ako imate gomilu fotografija koje hoćete da bekapujete na računar.

 

Koraci za prebacivanje fajlova sa Android telefona na računar

Deljenje fajlova preko Bluetootha između Android telefona i računara je jednostavan proces. Potrebno je da:

 1. Prvo uključite Bluetooth na računaru i spojite telefon i kompjuter.
 2. Na računaru potom sprovedite sledeće korake: Start – Settings – Devices – Bluetooth & other devices, a potom kliknite da otvorite Settings.
 3. Na dalje je potrebno da skrolujete do Related Settings i izaberete Send or receive files via Bluetooth.
 4. U Bluetooth File Transfer opciji odaberite Receive files.
 5. Sada prelazite na svoj telefon. Odaberite fajlove koje želite da pošaljete preko Bluetootha i potom odaberite Share ikonicu i kliknite na Bluetooth pod Share opcijama. Tu odaberite svoj računar pod opcijom Choose Bluetooth Device screen.
 6. Na kompjuteru će se zatim pojaviti opcija Save the received file unutar Bluetooth File Transfer prozora. Odaberite lokaciju na kojoj želite da fajlovi budu sačuvani i kliknite Finish.

 

Koraci za prebacivanje fajlova sa računara na Android telefon

I ovaj proces se lako obavlja u samo nekoliko koraka.

 1. Uključite Bluetooth na svom računaru i uparite ga sa telefonom.
 2. Na računaru zatim odaberite Start – Settings – Devices – Bluetooth & other decices i tu kliknite kako bi otvorili Settings.
 3. Ovde skrolujte do Related Settings i izaberite Send or receive files via Bluetooth.
 4. Pod Bluetooth File Transfer izaberite Send files i potom selektujte Android telefon sa kojim želite da podelite fajlove, a zatim kliknite Next.
 5. Sada izaberite Browse kako bi ste pronašli fajlove koje želite da podelite. Otvoreite Open, pa kliknite Next kako bi poslali fajlove i potom kliknite Finish.
 6. Na Android telefonu na koji šaljete fajlove biće potrebno samo da potvrdite prijem poslatih dokumenata.

 

Na Android telefonu prebačeni fajlovi će se pojaviti u Bluetooth folderu i možete im pristupiti koristeći Files by Google aplikaciju u kojoj će te pronaći Bluetooth folder koji će se nalaziti pod nazivom vašeg telefona.

Fajlove primljene preko Bluetootha možete pronaći i ako na telefonu odete u Bluetooth settings – Connection preferences – Files recived via Bluetooth. Međutim, ova lista će biti obrisana nakon što isključite Bluetooth.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit